Ko će na Partizan? Sve se zakomplikovalo, ovo je raspored do kraja!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.03.2022.
00:03
Izvor: Sportske.net

Tri ekipe su sada potpuno izjednačene.

Partizan NIS-Dragana Stjepanović
Partizan NIS-Dragana Stjepanović

Povezane vesti

Iako je večerašnjim porazom Huventuda u Parizu Partizan zadržao šanse da osvoji i prvo mesto u Grupi A, i dalje je realno da ostane na drugom mestu, s obzirom da u poslednjem kolu španski tim dočekuje slabašni Slask.

U tom slučaju, crno-beli bi u osmini finala dočekali ekipu koja u Grupi B zauzme sedmo mesto. Sinoć je izgledalo da će to biti Ulm, ali večerašnji rezultati su sve zakomplikovali, pa tako sada Ulm, Bursa i Venecija imaju isti skor posle 16 kola, 7-9.

Do kraja takmičenja u grupi ostalo je da se odigraju još dva kola, pa je prilika da pogledamo kakav raspored imaju potencijalni Partizanovi rivali i ko sada ima najveže šanse da zauzme tu sedmu poziciju na kraju.

U sledećem kolu 29. marta, Ulm će dočekati Bursu i taj susret bi mogao mnogo toga da odluči, a Venecija bi trebalo da prekine seriju poraza, s obzirom da će dočekati poslednjeplasiranu ekipu Promiteasa.

Poslednje kolo doneće duel Burse i podgoričke Budućnosti koja je u lošoj formi, Ulm će imati teško gostovanje u Valensiji, baš kao i Venecija koja će gostovati Gran Kanariji.

Imajući ovakav raspored u vidu, realno je očekivati da ove tri ekipe ostvare po jednu pobedu i da imaju isti učinak i posle 18. kola.

Tada bi o Partizanovom rivalu odlučivao njihov međusobni skor. Bursa je dva puta bila bolja od Venecije, a bila je bolja i od Ulma u prvom meču ova dva tima, pa sada turski predstavnik koga sa klupe uspešno vodi Dušan Alimpijević ima realne šanse da na kraju završi na šestom mestu. Venecija ima bolji skor od Ulma, pa je bliža sedmom mestu, ali ako Ulm savlada Bursu, onda bi italijanski tim mogao da završi i na osmoj poziciji, a da se ipak Ulm sastane sa Partizanom kao sedmoplasirani.

Biće veoma zanimljivo do kraja, nema nikakve sumnje, vodiće se velika borba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke