Ko je ''Cibonin Rudi Gober''? Nije navikao na pohvale...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.09.2021.
12:40
Izvor: jutarnji.hr

Ako se po jutru dan poznaje...

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Sjajnim igrama u pripremnom periodu, ekipa zagrebačke Cibone nagovestila je velike mogućnosti u novoj sezoni ABA lige.

Trener Vladimir Jovanović je formirao mladu i veoma talentovanu ekipu koja je na Liburnija kupu u Opatiji osvojila trofej pobedama nad Partizanom od 71:64, a onda i u finalu nad italijanskim Pezarom od 80:51!

U ovim mečevima posebno se istakao 20-godišnji centar Danko Branković koji je proglašen za MVP-ja, a po završetku turnira ovaj talentovani igrač je u tekstu ''Jutarnjeg lista'' nazvan ''Cibonijim Rudijem Goberom''.

''Kad se krenu igrati ozbiljne utakmice, onda će se ciljano raditi skautinzi. Lani je, dok je Branković bio na parketu, ideja protivnika bila napadati Cibonu baš preko 'pika' na kojem bi bio Branković. Toga je ovaj momak i te kako svestan, stoga su mu lateralne kretnje bile u fokusu rada preko leta. Kako ne bi bio hendikep, nego veliki plus Vukova, čovek spreman gospodariti reketom, menjati šuteve protivnika, biti Cibonin - Rudi Gober...'', navodi se u pomenutom tekstu.

Pohvale mu prijaju, ali priznaje da mu sve veća pažnja deluje i pomalo neobično.

''Nisam navikao na sve to. Ovo mi je prvi put da dobijam nekakvu nagradu, tako da sam ostao malo zatečen. Ali, znate kako se kaže, za sve postoji prvi put'', rekao je 215 cm visoki Branković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke