Ko je najbolji igrač Partizana posle prva četiri kola Evrolige?

Autor: Darko Mitrović
petak 21.10.2022.
13:17
Izvor: Sportske.net

Nije ni čudo što ga navijači toliko vole.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana nagovestili su da će tek imati šta da pokažu u Evroligi i da tri poraza u prva tri kola nisu bili realan pokazatelj njihovog kvaliteta.

Virtus je sinoć u ''Štark Areni'' platio ceh, crno-beli su demonstrirali silu, slavili sa 90:62 i uhvatili zamah za naredni evroligaški meč koji će u četvrtak igrati takođe na svom terenu protiv Žalgirisa.

Do tada, prilika je da pogledamo kako statistički stoje Partizanovi košarkaši i gde se nalaze u evroligaškoj konkurenciji.

Ukupni indeks korisnosti daje najrealniju sliku po tom pitanju, a Partizanov centar Matijas Lesor je vrlo visoko plasiran na Evroliginoj indeks listi.

Lesor posle četiri kola zauzima visoko peto mesto sa prosečnim indeksom 22.2 po meču i najbolji je od igrača Partizana, a kada su u pitanju samo ofanzivni skokovi, on je najbolji u Evroligi sa prosekom 5.3 ofanzivnih skokova, ispred Sorkina iz Makabija sa 4.0. U ukupnom broju skokova Lesor je četvrti u Evroligi sa 8.8 u proseku. Čak je i po broju postignutih poena Lesor među najboljim igračima Partizana. Panter je najefikasniji u ekipi sa 14 poena u proseku (dvanaesti je u Evroligi), a Lesor ga prati sa 13.5 poena po meču i nalazi se na 15. mestu u Evroligi po broju postignutih poena. Na vrhu te poenterske liste u Evroligi je, pogađate, Markus Hauard iz Baskonije sa 25 poena po meču.

Odlično je na indeks listi plasiran i Zek Ledej koji zauzima osmo mesto sa indeksom 19.2 posle četiri kola, uz napomenu da četvrto kolo još nije kompletirano i da bi večeras moglo da dođe do novih promena na toj listi.

Za sada, najveći prosečni indeks korisnosti od svih evroligaških igrača ima Saša Vezenkov iz Olimpijakosa sa 28.7, iza njega slede Klajburn iz Efesa sa 24, Vasa Micić iz Efersa sa 23.7, Luk Sikma iz Albe sa 22.3 i pomenuti Lesor na petom mestu sa 22.2.

Kada su u pitanju Zvezdini igrači, za sada je najbolji Luka Mitrović sa 15.3 na 18. poziciji, ali on večeras tek igra meč četvrtog kola protiv Reala u Madridu.

Partizan će narednu utakmicu u AdmiralBet ABA ligi odigrati u ponedeljak protiv Mornara u Baru. Crno-beli su favoriti u ovom meču, kvota u AdmiralBet-u na njihov trijumf je 1.93 uz hendikep 9.5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke