Ko je ''novi Dončić''?! Danilović, Teletović i Ukić imaju supertalentovane naslednike!

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.11.2021.
17:54
Izvor: Sportske.net

U razmaku od samo nekoliko dana mediji u regionu pišu o trojici sjajnih momaka.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pre samo nedelju dana, pisali smo o 13-godišnjem Vuku Daniloviću, sinu našeg proslavljenog košarkaša i aktuelnog predsednika KSS Predraga Danilovića, koji je nedavno zablistao punim sjajem u pionirskom derbiju protiv Crvene zvezde.

Kako to Vuk Danilović radi, možete da se podsetite OVDE, a posle samo nekoliko dana iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske su stigle još dve slične priče.

Sin nekadašnjeg NBA asa Mirze Teletovića, 13-godišnji Benjamin Teletović je već upiusao prvi nastup u seniorskoj konkurenciji, gde je odigrao utakmicu u ekipi sa svojim ocem!

U pitanju je ekipa Turbina iz Jablanice koja se takmiči u A1 ligi BiH i koja je sa 100:76 savladala ekipu Kaknja. Benjamin Teletović je odigrao sedam minuta, upisao pet poena i jedan skok, a njegov otac je u tom susretu postigao 16 poena.

Ni to nije sve!

Zanimljivu priču danas donose i hrvatski mediji, sa Lukom Ukićem u glavnoj ulozi. Luka ima samo 11 godina i sin je iskusnog hrvatskog plejmejkera i dugogodišnjeg reprezentativca Roka Lenija Ukića.

Luka Ukić igra u mlađim kategorijama Splita, a o njegovom velikom potencijalu piše i slovenački skaut Marko Turk koji ga već poredi sa Lukom Dončićem!

"Tehnika s loptom i tečnost u igri, pregled igre, dodavanja, osećaj za igru, odlučivanje... To je jedinstveno u njegovim godinama, a poslednji put je to viđeno kod jednog drugog momka koji se zove Luka", napisao je Turk.

*

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke