Ko je prethodnik Majamija na putu od osmog mesta do finala?

Autor: Filip Rodic
utorak 30.05.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Tim Majami hit postao je trijumfom u Bostonu nad Seltiksima u sedmoj utakmici finala Istoka postao drugi sastav u istoriji lige koji je sa osmog mesta došao do finala.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Ono što su Džimi Batler, Bem Adebajo i ekipa učinili je zaista senzacionalno, izbacivši prvi, drugi i četvrti tim svoje konferencije. Probili su se na timsku energiju, zajednišvo, šut i Batlerovo junaštvo.

Hit je po skoru 44-38 ustvari bio sedmi, ali je porazom od Atlante u prvom meču plej-ina izgubio sedmu poziciju i potom trijumfom nad Čikagom obezbedio osmo mesto.

Pre sastava Erika Spolstre je jedan tim uspeo takođe u specifičnom sistemu i okolnostima da dope do finala sa osmog mesta.

U NBA lokaut sezoni 1998/99. Njujork Niksi su sa skorom 27-23 tek se probili u doigravanje. Desila se senzacija u prvoj rundi, izbacivanjem moćnih Majami hita sa Alonzom Morningom i Timom Hardavejem. U drugom rundi su "počistili" FIladelfiju sa mladim Ajversonom, pa finale Istoka u šest utakmica završili protiv Indijana Pejsersa.

Na poslednjem koraku do prstena zaustavili su ih San Antonio Sparsi, kojima je to bio početak dinastije Grega Popoviča i Tima Dankana, uz veterane Dejvida Robinsona, Šona Eliota, Ejverija Džonsona.

Zvezde tih Niksa bili su Latrel Sprivel, Alan Hjuston, Leri Džonson i tada već vremešni Patrik Juing.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke