Ko je to "preforsiran" u Partizanu i šta je ključ protiv Metropolitansa?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.12.2021.
21:50
Izvor: Sportske.net

Željko Obradović pred medijima.

AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da će njegova ekipa morati da odigra mnogo dobru utakmicu protiv Metropolitansa u Evrokupu ako želi da pobedi i istakao da će ključ biti zaustaviti njihove kontranapade. 

"Vodi ih izvanredan trener Vensan Kole i činjenica je da su prvi u francuskom prvenstvu, da su igrali protiv obe evroligaške ekipe, Monaka i Asvela, i da su ih pobedili. Igraju veoma dobro, imaju organizovanu igru u svakom pogledu", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

"Ono što je za njih najvažnije je da igraju dosta u tranziciji i da imaju linije trčanja koje su izvanredne i to koriste na svakoj utakmici i daju dosta lakih poena", dodao je Obradović.

Košarkaši Partizana u sredu gostiju ekipi Metropolitansa, u utakmici šestog kola Grupe A Evrokupa.

Posle pet odigranih utakmica, crno-beli imaju četiri pobede i jedan poraz, a Metropolitans skor 3/2.

"Ako želimo da odigramo dobru utakmicu, ključ će biti da sprečimo njihov kontranapad i tu njihovu igru u tranziciji. Da ne dozvolimo njihovim glavnim igračima da dolaze do lakih situacija za šut", rekao je Obradović.

"Pored te tranzicije, imaju i dosta akcija za šutere, strpljivo i pametno igraju. Mislim da treba da odigramo mnogo dobru utakmicu ako želimo da imamo bilo kakvu šansu da pobedimo", istakao je on.

Trener Partizana je naveo da su svi spremni za utakmicu, osim Rodionsa Kuruca, koji neće putovati sa ekipom.

Upitan da li ga pred gostovanje u Francuskoj brine velika potrošnja njegovih igrača na utakmici protiv Igokee, Obradović je istakao da je to nešto što je uobičajeno.

"Ako se pogleda minutaža, jedino je Zek Ledej igrao više od 30 minta. Ostali su bili na nekoj minutaži koja je normalna", rekao je Obradović.

On je naveo da je problem prošle sedmice bio to što su pojedini igrači, koji su bili sa reprezentacijom, osetili umor i da im je on zato dao dan više slobodno.

"Priprema utakmice je bila zadovoljavajuća. Na utakmici smo imali dosta dobrih stvari, bilo je i loših trenutaka. Sve to analiziramo, kao i svaki put. U nekom smo ritmu normalnom, subota-utorak, ili sreda, kako se zapadne, tako da umor ne može da bude izgovor", rekao je Obradović.

Trener Partizana izrazio je saučešće povodom smrti srpskog košarkaša Stevana Jelovca.

"Primili smo vest na kraju treninga sinoć. Velika tragedija. Mlad čovek. Najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ljudima sa kojima je saradjivao", rekao je Obradović.

Utakmica Metropolitans - Partizan igra se u sredu od 20.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke