Ko o čemu, Meloun o Jokiću: "U tome je lepota Nikoline igre"

Autor: Sportske Net
petak 02.06.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

Drugi meč finala igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Trener Denvera Majk Meloun posle pobede nad Majamijem u prvom meču finala NBA lige govorio je o Nikoli Jokiću u novom tripl-dablu. 

,,Nije ni pogledao statistiku kada je ušao u svlačionicu. Nikolu ne zanima statistika, samo mu je bitno što smo poveli 1:0 protiv Majamija u finalu" rekao je Meloun.

Nikola je u prvom poluvremenu imao svega tri šuta i 10 asistencija. 

,,U tome je lepota Nikolinog stila igre. Ja sam davno to naučio – odbrana protivnika će ti reći šta da radiš, a Nikola nikada ne forsira. Ako će da ga čuvaju agresivno, on ima rešenje – imao je 10 asistencija na poluvremenu. U tom slučaju će da vas razbije".

Denver je ovom pobedom prekinuo seriju Majamija, koji nikada do sada u plej-ofu nije poražen u prvoj utakmici.

,,Uvek su do sada pobeđivali prvi meč serije i tako pronalazili ritam. Za nas je vrlo bitno da sačuvamo prednost domaćeg terena. Do sada nismo izgubili meč na našem terenu, a znam da nas čeka još teži meč u nedelju".

Naravno da nije samo Jokić zaslužan za ovu pobedu. Eron Gordon je bio jedan od istaknutijih u timu, a odigrao je sjajno u odbrani.

,,Eron Gordon je postavio ton utakmice. Često to radi ove sezone. Takođe, igrao je izvanredno u odbrani. Zaustavio je Džimija Batlera koji je jedan od najboljih igrača u NBA ligi", zaključio je trener Denvera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke