Ko su novi Realovi biseri? Najtalentovaniji Rus i najmlađi debitant posle Dončića!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.05.2023.
22:01
Izvor: Sportske.net

Danas je šira košarkaška javnost imala priliku da ih upozna.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Finiš današnjeg meča između Reala i Unikahe (102:90) obeležio je ulazak na teren novih nada kraljevskog kluba, 17-godišnjeg Jegora Demina i godinu dana mlađeg Senegalca Ismaile Dijanja koji je postao najmlađi debitant posle Luke Dončića. Uz njih, priliku je dobio i 17-godišnji Ugo Gonzales koji je još ranije debitovao ove sezone.

Njih trojica su prošle nedelje nastupili u juniorskom prvenstvu Španije, gde je Real u finalu odmerio snage sa Huventudom. Tim iz Badalone je pobedio rezultatom 84-75, a oni su bili među najbolji u Realu. 

Kako je dvojicu najnovijih Realovih debitanata posle današnjeg meča predstavila španska ''Marka''?

''Jegor Demin je 17-godišnji ruski plejmejker, visok 2,00 metara koji se pridružio omladinskoj akademiji Madrida 2021. godine uprkos interesovanju drugih evropskih timova pored Huventuda i Baskonije. Izdvaja se njegova zrelost na terenu i, pre svega, njegova svestranost, nešto što dolazi sa godinama i što ga je dovelo do toga da se smatra najperspektivnijim igračem kojeg je Rusija izvela od Andreja Kirilenka. U EBA ligi ima prosečni indeks od 25,5.

Ismaila Dijanj je centar od 2,11 metara rođen u Senegalu, koji još ima 16 godina, a u mlađe kategorije 'belih' došao je pre četiri godine. Prošlog leta je već odradio predsezonu sa prvim timom. On je fizički moćan igrač sa velikom pokretljivošću i izvanrednom sposobnošću u skoku. U svojim prvim sekundama u Endesa ligi, uhvatio je jednu u napadu što mu je kasnije omogućilo da postigne poene iz slobodnog bacanja nakon što je dobio faul'', piše ''Marka''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke