Ko su predstavnici "večitih" na Mundobasketu? Zvezda ima četvoricu, Partizan samo Aleksu!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.08.2023.
16:40
Izvor: Sportske.net

Biće pod posebnom lupom.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Čekanju polako dolazi kraj, sutra počinje Mundobasket koji se od 25. avgusta do 10. septembra održava u tri azijske države Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Naravno u našem fokusu biće nastupi reprezentacije Srbije koja je smšetena u grupu B zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, a sve svoje utakmice na prvenstvu izabranici selektora Svetislava Pešića odigraće u glavnom gradu Filipina Manili.

Pored selekcije Srbije, ovdašnja javnost fokusiraće se i na petoricu predstavnika "večitih" rivala na Mundobasketu, dvojica će predstavljati našu zemlju, dok Crvena zvezda ima svoje igrače i u reprezentacijama Brazila, Slovenije i Crne Gore.

Tako će trojica igrača crveno-belih igrati na Mundobasketu. To su povratnik u redove šampiona Srbije Dejan Davidovac, dvojica novajlija u Zvezdinom dresu Brazilac Jago Mateus, reprezentativac Slovenije Majk Tobi i Marko Simonović koji će na predstavljati Crnu Goru.

Što se osvajača AdmiralBet ABA lige Partizana tiče, crno-bele će na Mundobasketu predstavljati reprezentativac Srbije Aleksa Avramović.

Mateusa ćemo gledati u grupi G gde će protivnici Brazila biti Iran, Obala Slonovače i branilac svetske titule Španija, Tobijeva Slovenija biti smeštena u grupu F zajedno sa Zelenortskim Ostrvima, Gruzijom i Venecuelom, dok će Simonovićeva Crna Gora igrati u grupi D zajedno sa Egiptom, Meksikom i Litvanijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke