Ko to ne zaslužuje Zvezdin dres?

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 16.01.2023.
10:04
Izvor: Sportske.net

Brojke i utisak teško mogu da prevare.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su odigrali fenomenalnu utakmicu u "Morači" i savladali Budućnost sa 76:56 u 15. kolu AdmiralBet ABA lige.

Briljirao je argentinski plejmejker Fakundo Kampaco, imao 14 poena, 12 asistencija i čak osam ukradenih lopti za ukupan indeks korisnosti 34.

Ipak, ono što je privuklo najveću pažnju nakon utakmice jeste izjava trenera crveno-belih da trojica-četvorica igrača nisu imali dovoljno koncentracije i agresivnosti da igraju u dresu Crvene zvezde.

Ako gledamo isključivo utakmicu sinoć najslabiji u redovima šampiona AdmiralBet ABA lige, barem prema statistici bili su četvorica igrača sa negativnim indeksom korisnosti, a među njima su potpuno neočekivano bili Luka Vildoza i Nemanja Nedović, kao i Dalibor Ilić i već standardno loš Ben Bentil.

Nedović nije ubacio niti jedan poen u "Morači", što je potpuno atipično za njega. Na terenu je proveo nešto više od sedam minuta i imao indeks korisnosti -2. 

Ni Vildoza nije blistao, naprotiv. Fenomelani bek je proveo 15 i po minuta na parketu "Morače"i za to vreme ubacio samo pet poena, uz šut iz igre 2/7 i negativnim indeksom -1.

Treći sa indeksom korisnosti ispod 0 bio je centar Dalibor Ilić. On je na terenu proveo skoro 15 minuta i postigao dva poena, imao isto toliko izgubljenih lopti i indeks -1.

Ubedljivo najslabija karika u timu Duška Ivanovića sinoć je bio Ben Bentil. Krilni centar se tek oporavio od problema sa virusom, ali ni pre toga nije blistao. Sinoć je Bentil imao katastrofalan indeks korisnosti -3, ubacio je svega dva poena za šest minuta i 46 sekundi na parketu, a ono što posebno "bode oči" jeste podatak da je Zvezda sa njim na parketu imala rezultatski minus od osam poena, iako je sinoć slavila sa čak 20 poena prednosti.

Naravno, svima se dogode slabije partije. Nedoviću i Vildozi teško bilo ko može da zameri jer su glavni pokretači ekipe kroz čitavu sezonu.

Što se mladog Dalibora Ilića tiče pred njim je mnogo rada kako bi se uklopio i imao značajni doprinos u evroligaškoj ekipi kakva je Crvena zvezda.

Najproblematičniji status ima Ben Bentil. Započeo je snažni košarkaš iz Gane sezonu veoma dobro, bio jedan od najboljih u timu dok je na klupi sedeo Vladimir Jovanović, ali se dolaskom Ivanovića "ugasio".

Pored Bentila, trebalo bi napomenuti i Džona Holanda, još jednog igrača koji nije doneo željeni kvalitet u Zvezdinu igru i nije u istom nivou sa saigračima na bekovskim pozicijama, a crveno-beli verovatno trenutno imaju najjaču bekovsku liniju u istoriji kluba.

Kada već govorimo o košarkašima koji nisu ispunili očekivanja, moramo ovde svrstati i iskusnog Miroslava Raduljicu koga retko i viđamo na parketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke