Kobs uz zvuk sirene presudio ''Panterima'', Budućnost preuzela treće mesto!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.04.2022.
18:47
Izvor: Sportske.net

U Železniku odigrana zaostala utakmica 14. kola AdmiralBet ABA lige.

AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian
AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian

Povezane vesti

Domaći FMP je dočekao ekipu Budućnosti, a posle bolje igre u većem delu meča gosti iz Podgorice su trijumfovali rezultatom 79:77!

Ovo je sedamnaesta pobeda Budućnosti u 23 odigrana meča i sada sa skorom 17-6 zauzima treće mesto na tabeli, ispred Cedevita Olimpije koja ima 16-7.

FMP je prekinuo seriju od četiri uzastopne pobede, sada ima 14 pobeda i 10 poraza, koliko i Igokea i ove dve ekipe će se do kraja ligaškog dela sezone boriti za peto mesto. U svakom slučaju, i jedni i drugi su osigurali plasman u plej-of.

Tim Aleksandra Džikića je u Železnik stigao sa samo desetoricom igrača, za Vilija Rida je sezona završena, a nedostajali su im i Micov, Peri...

Ipak, Budućnost je igrala bolje od početka meča, i maltene je konstantno imala rezultatsku prednost, a razlika je varirala. Maksimalno je u prvom poluvremenu bilo ''plus 11'' za goste koji su na poluvremenu vodili sa 43:34.

Sredinom treće četvrtine FMP je uspeo da izjednači na 55:55, ali je Budućnost odgovorila serijom 7:0 i ponovo preuzela kontrolu rezultata. Početak poslednje deonice obeležio je Danilo Nikolić koji je vezao dve trojke za vođstvo Budućnosti 73:60 i izgledalo je da su Podgoričani tada i prelomili meč u svoju korist.

''Panteri'' se nisu predavali, posle tajm-auta trenera Stefanovića uspeli su da naprave seriju 9:0 i priđu na samo četiri poena zaostatka. Na ulasku u poslednji minut Tasić je pogodio uz faul i smanjio na 77:74, a posle još jednog neiskorišćenog napada gostiju, Brajs Džons je fauliran pri šutu za tri poena. Pogodio je sva tri puta i FMP je izjednačio na 77:77!

Džikić je zatražio tajm-aut, Budućnost je imala poslednji napad, a domaći su odlučili da brane taj napad. Nije im se to isplatilo, jer je Džastin Kobs uz zvuk sirene pogodio preko visokog Tasića za pobedu Budućnosti 79:77!

Kobs je sa 12 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Sili ga je pratio sa 10, a Jagodić-Kuridža je upisao devet poena i 10 skokova.

U FMP-u najbolji Džons sa 22 poena, devet asistencija i četiri skoka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke