Kobs zaledio Monako, Budućnost blizu polufinala Evrokupa

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 23.03.2021.
20:05
Izvor: Sportske.net

Veliki podvig.

aba-liga.com/Buducnost VOLI
aba-liga.com/Buducnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti načinili su iznenađenje pobedom u gostima protiv Monaka 77:76 u prvom meču četvrtfinala Evrokupa.

To su učinili zahvaljujući poenima Džastina Kobsa na 12 sekundi pre kraja, a nakon toga je nekadašnji centar Crvene zvezde Matijas Lesor propustio šansu da uzvrati i donese pobedu svom timu.

Budućnost je već od starta pokazala zube domaćem timu, ali je Monako naslov favorita počeo da opravdava kako je prva četvrtina odmicala, pa je na kraju uvodnih 10 minuta vodio devet razlike.

U drugoj četvrtini do izražaja je došao Vili Rid, koji je omogućio gostima iz Podgorice da značajno umanje razliku, a trojkom Dela Valea stiglo se na samo "pola koša" zaostatka.

Usledio je pravi foto-finiš pred odlazak na poluvreme na koje je Monako otišao sa svega jednim poenom prednosti.

Već na isteku prvog minuta nastavka Budućnost je stigla do vođstva preko Melvina Edžima, što je bio uvod u rezultatsku klackalicu do kraja deonice koja je završena prednošću Monaka od tri poena.

Važan faktor u igri domaćih tokom poslednje četvrtine bio je Rob Grej, ali se gosti nikako nisu predavali.

Kada se lomio rezultat na scenu je stupio Matijas Lesor, koji je na dva minuta pre kraja obezbedio Monaku plus šest.

Budućnost nije ostala bez municije pa je na ulasku u poslednji minut Džastin Kobs smanjio prednost "kneževa" na svega pola koša.

Na 12 sekundi pre kraja Monako je imao poen prednosti, a trener gostiju Dejan Milojević zatražio je tajm-aut.

To se isplatilo kada je Kobs pogodio za preokret Budućnosti, nakon čega domaći nisu našli adekvatan odgovor preko Lesora.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vili Rid sa dabl-dabl učinkom od 24 poena, 13 skokova i dve asistencije, dok je "klačer" Kobs ubacio tri poena manje.

Ostali u redovima gostiju bili su daleko ispod spomenute dvojice, dok su u Monaku dvocifreni bili - Grej sa 18, Bost i Lesor sa po 13.

Priliku da overi plasman u polufinale Budućnost će imati u petak u svojoj "Morači".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke