Koji je najbolji defanzivni tim u Evroligi? Ataman ima odgovor!

Autor: Darko Mitrović
sreda 22.11.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Već sutra će mu biti protivnik.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ekipa Panatinaikosa je sve jača i kako sezona odmiče ostvaruje i sve bolje rezultate.

Juče su atinski ''zeleni'' dobili i novog sponzora i dodatno finansijski ojačali, pa u sjajnom raspoloženju dočekuju sutrašnji meč desetog kola Evrolige protiv Valensije.

Meč će se odigrati u Atini, a danas je trener Panatinaikosa Ergin Ataman najavio ovu utakmicu, uz pohvale upućene na adresu Valensije koju je ''proglasio'' ekipom sa najboljom defanzivom u Evroligi.

''Valensija je veoma dobar i mlad tim. Igraju veoma dobro i najbolji su defanzivni tim u Evroligi. Veoma su agresivna ekipa i biće teška utakmica. 

Valensija ne igra tako brzo. Sa Džonsom želi da kontroliše igru i iskoristi igrače u reketu kao što je Ingls, Dejvis. Ali imaju i španske igrače koji pomažu u skoku, agresivni su i imaju samopouzdanja i to je dobra stvar za petorku na terenu.

Moramo da nastavimo kao prošle nedelje, zajedno sa navijačima. U ovakvim domaćim utakmicama morate pronaći način da dođete do pobede. Zato moramo da budemo koncentrisani od prvog do poslednjeg poseda. Prošla nedelja je bila dobra nedelja za nas, ali svaki meč u Evroligi je važan, pogotovo kad se igra kod kuće'', objasnio je Ataman.

Pohvalio je i navijače Panatinaikosa.

''Mislim da svi uživaju na ovom terenu, a tim takođe uživa u igri u prepunoj dvorani. To je kao da igrate sa 6 igrača na terenu. Zato očekujem i želim da sutra bude još veća gužva na tribinama i da zajedno sa igračima koji stiču više samopouzdanja ostvarimo svoje ciljeve'', zaključio je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke