Koji stranci se nameću Pešiću za ulazak u reprezentaciju Srbije?

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.02.2022.
20:21
Izvor: Sportske.net

Aktuelni selektor drugačije razmišlja od nekih svojih prethodnika.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

I dok Saša Đorđević svojevremeno nije želeo ni da čuje za bilo kog stranca sa srpskim pasošem u našem nacionalnom timu, sadašnji selektor Svetislav Pešić ne odbacuje takvu mogućnost, što je potvrdio u današnjem razgovoru za Tanjug TV.

Popularni Kari je podsetio da je proteklih godina desetak američkih košarkaša dobilo srpsko državljanstvo i dodao:

''Pa, nisam lud da ne računam, ja moram da računam na sve''.

Posle ove izjave odmah se postavlja pitanje koji bi stranci sa srpskim pasošem mogli eventualno da se nađu u dresu reprezentacije Srbije.

Primera radi, srpski pasoš imaju Kevin Panter, Kori Volden, Dilan Enis, Čarls Dženkins, Markus Pejdž... Dakle, ako Pešić u narednom periodu uopšte bude pozivao nekog od stranaca, to bi mogao da bude neko od bekova.

Volden već drugu sezonu igra u Evroligi, prvo sa Zvezdom, sada sa Bajernom, a prethodno je imao važnu ulogu u Partizanu, u Evrokupu. Kevin Panter je prošle sezone igrao na F4 Evrolige sa Armanijem, sada se sa Partizanom bori za najviše ciljeve, pre svega u Evrokupu i AdmiralBet ABA ligi, a imao je i kraće iskustvo u Crvenoj zvezdi pre dve godine.

Dilan Enis ove sezone igra odlično za špansku Gran Kanariju, a ovdašnja javnost ga pamti i po nastupima u Megi i Crvenoj zvezdi. Čarls Dženkins, popularni ''Đenka Srbin'' je najiskusniji, ali on već ima 33 godine, a trenutno je i bez kluba. Markus Pejdž je tri godine proveo u Partizanu, a ovu sezonu igra u francuskom Orleanu, gde ima prosek od 9.8 poena, 3.3 asistencije i dva skoka po meču.

Od ostalih koji još nemaju srpski pasoš, bi zanimljiv mogao da bude Brajs Džons iz FMP-a koji je već tri sezone u Srbiji, s obzirom da je prethodne dve proveo u čačanskom Borcu. U dresu FMP-a igra odlično i jedan je od igrača sa najboljim individualnim učinkom u AdmiralBet ABA ligi. Naravno, moglo bi da se razmišlja i o Zeku Ledeju, pa Nejtu Voltersu koji je već drugi put u Crvenoj zvezdi, ali to tek ako budu dobili srpski pasoš...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke