Kokoškov: "Imena nisu važna, ništa nismo zaslužili"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.07.2021.
22:57
Izvor: Sportske.net

Selektor razočaran, kao i svi.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov kazao je da je veoma razočaran nakon što je poznato da će naša reprezentacija izostati sa Olimpijskih igara.

Porazom od Italije u Beogradu, Srbija se oprostila od učešća u Tokiju, a mnogi postavljaju pitanje da li je Igor Kokoškov pravi izbor na klupi "orlova". Nismo mnogo toga videli od ovog snažnog tima u kvalifikacijama, a posebno ne u finalu. 

Kokoškov je priznao da stvari nisu funkcionisale, a selektor je više puta isticao da imena ne pobeđuju utakmicu, već tim, što je očigledno jedan od unutrašnjih problema sa kojim se Srbija suočavala. Osim toga, naveo je i "brojne okolnosti ovog leta", misleći na povrede, te odustajanje, pre svih, Nikole Jokića.

"Bolji tim je pobedio večeras. Težak poraz za nas. Ja sam veoma razočaran rezultatom na turniru, koji nismo odigrali dobro. Čitav turnir smo pokušali da se uigramo sa brzinom, ritmom, rotacijama... Brojne loše okolnosti su nas snašle ovog leta, ali nismo spremni kao tim koji bi žrtvovao mnogo. Bili smo ovde, ali moraš da daš 100 odsto. Imena ne igraju utakmice. Nismo zaslužili da pobedimo. Bez obzira na to kakva imena imamo, kao tim, nismo igrali dovoljno dobro da bismo zaslužili Olimpijske igre. Moramo da učimo iz ovoga i morate da budete potpuno posvećeni u suprotnom, to su samo imena", kazao je Kokoškov.

Ostaje za videti kakva je budućnost trenera Fenerbahčea na klupi Srbije i hoće li on biti na narednom okupljanju selekcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke