Kokoškov je bivši - Srbija uskoro dobija novog selektora i to kakvog?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.07.2021.
08:45
Izvor: Sportske.net, Sportski Žurnal

Poslednji ples?

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi uskoro da dobije novog selektora koji će zameniti Igora Kokoškova na toj poziciji, piše "Sportski žurnal" u svom današnjem izdanju.

Naime, debakl u kvalifikacijama za Olimpijske igre bio je pokretač ove priče. Svi su videli da hemija u ekipi nije na nivou koji je dovoljan za ozbiljniji uspeh koji se očekivao od "orlova". Ne samo za ozbiljniji, već je bio nedovoljan i za plasman u Tokio.

Igra takođe nije bila na mestu, pa su u Košarkaškom savezu Srbije došli u dilemu - nastaviti sa Kokoškovom ili potražiti novo rešenje? Po svemu sudeći, biće ova druga opcija, a kao ime koje se nameće kao logično rešenje da dođe na klupu "orlova", prema pisanju "Žurnala", jeste legendarni Svetislav Kari Pešić.

Razlozi za tu odluku ne vode se samo debaklom u kvalifikacijama za Olimpijske igre, već i konstantnom prisustvu selektora u nacionalnom timu. Dakle, to podrazumeva stalni kontakt sa igračima, analiza, praćenje rada u mlađim kategorijama i njihovo tutorstvo... Osim toga, samo prisustvo selektora na predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je od krucijalnog značaja budući da je velika verovatnoća da će se zbog rata FIBA i Evrolige, utakmice državnih timova i klubova poklapati, što je stvaralo prepreke u prethodnom periodu Igoru Kokoškovu.

Selektor u današnjim uslovima mora da selektira najmanje tri tima. Onaj koji će predstavljati perspektivu za budućnost, tim koji će izneti kvalifikacije i ekipa za najveće domete. 

Svetislav Pešić je čovek sa bogatim iskustvom u nacionalnom timu. Ostvario je istorijski uspeh sa Jugoslavijom osvojivši zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002, a godinu dana ranije i na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Za sada je sve u domenu pretpostavki, ali Svetislav Pešić bi mogao biti taj koji bi svojim iskustvom i poznavanjem do tančina srpski DNK, mogao da povrati na noge supertalentovanu reprezentaciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke