Otkazi se ređaju, Kokoškov još veruje: "Čućemo se, nadam se da će Nikola biti tu"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 16.06.2021.
14:12
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije najavio razgovor sa Jokićem.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov priznao je da mu nije svejedno što je Nikola Jokić najavio da ovog leta neće biti deo nacionalnog tima.

Kako je poznato, Jokić je rekao da mu je potreban odmor i da je to jedini i glavni razlog zbog kojeg neće učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, te i na samim Igrama.

Pred medijima se danas našao i selektor Kokoškov, zajedno sa kapitenom Milošem Teodosićem i Bobanom Marjanovićem. Trener Fenerbahčea istakao je da se nisu čuli povodom ove odluke Nikole Jokića da će razgovarati u vezi sa tim.

Takođe, otkrio je da će dvojica mladih asova Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić usmeriti snage za sopstvenu pripremu za narednu sezonu.

"Jesmo u stalnom kontaktu, nažalost odlučio je (prim.aut. Aleksej Pokuševski) da se posveti svojoj fizičkoj spremi za sledeću sezonu. Žao mi je, ali poštujem njegovu odluku. Takođe i Smailagić, biće usredsređen za sledeći njegov posao i narednu sezonu i obojici želim sve najbolje", istakao je Kokoškov.

Kada je reč o Jokiću, veruje da bi Srbija sa njim bila mnogo konkurentnija, ali da će se u suprotnom fokusirati na rad sa onim igračima koji su tu.

"Moj posao je da budem u kontaktu sa svim igračima. S Nikolom sam bio često u kontaktu. Najprofesionalnijem. Nismo se čuli, u putu je za Srbiju, ne želim da pričam s njim preko novina. Napravićemo konkakt, pa da čujemo od njega razloge. Neću da budem cinik, ne mogu da kažem da nam je svejedno što ne igra najbolji igrač na svetu", rekao je Kokoškov i nastavio:

"Mi često zaboravimo da igrači imaju privatan život i obaveze. Čuću se s Nikolom. Uz veliko poštovanje što je uradio, čestitam mu na sezoni. Iskreno se nadam da će biti tu. Ako i ne bude, fokusiraćemo se na momke koji su tu, da napravimo pozitivnu energiju i podržimo momke koji su izdvojili svoje vreme za zemlju i nacionalni tim".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke