"Kokoškov mi rekao da računa na mene, posle nedelju dana dobio otkaz"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 29.06.2022.
13:15
Izvor: Sportske.net

Radio je sa mnogim srpskim trenerima.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Košarkaš Fenerbahčea Metedžan Birsen govorio je za "Jurohups" o ponovnom usponu tog tima nakon šampionske titule osvojene pre nekoliko nedelja.

Ne može se Fener pohvaliti odličnim uspesima od odlaska Željka Obradovića, ali nedavno su ipak ostvarili značajan rezultat osvojivši titulu prvaka Turske pod vođstvom Saše Đorđevića koji je potom smenjen Dimitrisom Itudisom.

Jedan od bitnijih igrača u finalnoj seriji protiv Anadolu Efesa bio je Metedžan Birsen, momak koji je svojevremeno važio za jednog od najvećih talenata turske košarke, izdankom Fenerove akademije. No, veće minute u prvom timu ipak nije dobio i priliku je pronašao u drugim timovima u granicama zemlje, između ostalog i u Efesu.

Vratio se 2021. godine, sedam leta kasnije i doprineo da se titula vrati u najtrofejniji turski klub. 

"Ove godine je bilo mnogo uspona i padova u toku procesa, ali svaki klub prođe kroz ovako nešto. Kada smo timski razgovarali između nas, rekli smo sami sebi da moramo da se koncentrišemo jedni na druge. Povezali smo se i radili dobro kao tim", kazao je Birsen.

Do titule ih je sa klupe vodio Saša Đorđević, o kojem Birsen ima samo reči hvale.

"Pre svega, Saša Đorđević je jedan od najvrednijih trenera sa kojima sam ikada radio. Ne možete da idete i komunicirate sa svakim trenerom opušteno, ali on ima taj "bratski odnos" sa igračima. Možete pričati sa njim kad go dpoželite i zato su svi imali poštovanje prema njemu, a i atmosfera je bila dobra. To je učinilo da domaći igrače osete koliko su vredni i to se videlo na kraju sezone jer su se početak i sredina razlikovali".

Ali, Đorđević nije jedini srpski trener sa kojim je radio.

"Imao sam samo 18 godina kada sam dobio šansu da učim od Željka Obradovića. Doneo mi je sjajnu viziju i promenio moj pogled na košarku. Detalji, planovi igre i tehničko znanje... To su segmenti na koje je posvećivao pažnju. Mogu reći da je imao veliki uticaj na moju igru".

Nedavno, poziv da se vrati u Fener dobio je od Igora Kokoškova koji je tada vodio ekipu.

"Imao sam poziv Albe, a nakon toga su se zainteresovali Fener i Kokoškov. Pomislio sam da je za moj razvoj najbolje da dođem ovde, a Kokoškov je rekao da će me često koristiti u prvoj petorci, posebno u Evroligi i da će mi dati odgovornost. Potpisao sam, a nedelju dana kasnije Kokoškov je napustio tim. Naravno, to su stvari koje se dešavaju", priznao je Birsen.

Uskoro počinju kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u košarci. Pogledajte ponudu na AdmiralBet!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke