Kokoškov objasnio, ovo je ključ za pobedu nad Italijom!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.07.2021.
19:34
Izvor: Sportske.net, KSS

Neke stvari su do sada mogle da se tolerišu, u finalu će morati bolje...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije nije briljirala od početka kvalifikacionog turnira u Beogradu za plasman na Olimpijske igre, ali je očekivanim pobedama nad Dominikanom, Filipinima i Portorikom izborila plasman u finale.

Protivnik u odlučujućoj utakmici biće nam selekcija Italije, a utakmica se igra u nedelju od 20:30h.

Posle današnjeg trijumfa nad Portorikom od 102:84, selektor reprezentacije Srbije Igor Kokoškov je najpre pohvalio rivala, a onda i naglasio da će u finalu protiv Italije igra u odbrani morati da bude mnogo bolja.

''Portoriko ima dobar tim, strukturu, budućnost. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim.

Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani. Biće važno izboriti se sutra sa visokim igračima Italije.

Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo se da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene'', izjavio je Kokoškov, a prenosi sajt KSS.

Veoma će biti važna i podrška sa tribina, a Kokoškov ne sumnja da će je njegov tim i imati.

''Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku'', zaključio je selektor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke