Kokoškov pred Portoriko, dvojica neizvesna za meč

Autor: Aleksandar Golubović
petak 02.07.2021.
15:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Otkrio je i način kako doći do pobede.

KSS
KSS

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je danas da je neizvesno da li će Ognjen Dobrić i Nikola Kalinić igrati u predstojećoj utakmici protiv Portorika, u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu.

"Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu. Važno je da nam zdravstveni bilten bude bolji u odnosu na utakmicu sa Filipinima. Videćemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osećaju bolje što su dobri znaci. Dobrić ima određene probleme i on je takođe upitan za sutra. Najvažnije nam je da znamo ko će moći da nastupi", rekao je Kokoškov za sajt Saveza.

Košarkaši Srbije igraju u subotu od 16 časova u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" protiv Portorika, u polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira. 

"Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, nijedan trening nismo obavili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igrači faliti na treningu", naveo je Kokoškov.

"Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo", dodao je srpski selektor. 

Bek reprezentacije Srbije Aleksa Avramović rekao je da je njegova ekipa favorit u predstojećoj utakmici, da ima bolji sastav i da je spremna da ostvari pobedu pred domaćim navijačima.

"Igrali smo protiv njih na Akropolis kupu u Atini, znamo kakva su ekipa, to je isti tim koji smo tamo savladali dvocifrenom razlikom. Znamo im vrline, imaju par sjajnih šutera i nekoliko čvrstih momaka pod košem. Kondit i Klavel su dvojica ključnih igrača koje treba da zaustavimo, svakako uz plejmejkera Gerija Brauna. On je dobar dodavač i odličan igrač", naveo je on.

Posle odustajanja Senegala, ekipa Portorika je u Grupi B odigrala samo jedan meč i izgubila je od Italije, a Srbija je u Grupi A pobedila Dominikansku Republiku i Filipine.

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 časova igraju Italija i Dominikanska Republika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke