Koleno ili nos svejedno je, čovek od čelika Nikola Jokić razbio Dončićeve Mavse!

Autor: Boris Jovanović
subota 30.10.2021.
08:28
Izvor: Sportske.net

Nema popusta, 106:75 za Denver...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić odlučio je da ignoriše bol. Makar tako tvrde američki mediji jer je Srbin noćas igrao rovit zbog povrede kolena u prošlom meču i pogurao Denver ka pobedi. Šutnuo je samo devet puta, završio sa 11 poena, ali imao osam asistencije i čak 16 skokova. Vil Barton je dodao 17 koševa.

"Ako postoji šansa da igram, igraću, nisam osećao nikakvu slabost", tvrdi Jović.

Denver je razneo Dalas, spustio ih na 75 poena, početkom poslednje četvrtine bilo je +31, pa je Jokić otišao na klupu dve asistencije pre tripl-dabla, ali jasno da ga to i ne zanima puno.

Aron Gordon je obavio veliki posao na Luki Dončiću koji se ispromašivao i završio sa 16 poena. Dalas je šutirao ispod 30% najgore od svih Denverovih protivnika u poslednjih 12 godina. 

Treća četvrtina je presudila, do tada su gosti iz Teksasa imali nekakav priključak. Ali, posle poluvremena serija 11:0, i 33:12 u trećem periodu su rešili dileme. Denver je ubacio 50 poena iz reketa, pet igrača je bilo dvocifreno, potpuna dominacija i u šutu, oko 52% pa nije čudo što je pobeda tako ubedljiva. 

Inače, Jokić je dobio i po nosu, pao je nakon što je naleteo na Dvajta Pauela, ali ga ni to nije izvacilo sa terena. Jokić je od gvožđa, u prethodne dve sezone nije propustio nijedan meč. 

Bobi Marjanović je realizovao samo jedno slobodno bacanje za oko četiri minuta na parketu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke