Koliko će igrača Obradović zateći u Partizanu i ko će od njih ostati?

Autor: Darko Mitrović
petak 25.06.2021.
20:59
Izvor: Sportske.net

Pred Obradovićem, ali i sportskim direktorom Savićem je veliki posao.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Iako povratak najtrofejnijeg trenera u Evropi Željka Obradovića ima nemerljiv značaj i za Partizan i za srpsku košarku, jasno je da će crno-beli tek morati da pretrpe nove kadrovske promene kako bi ekipa dobila fizionomiju koju Obradović želi i kako bi se Partizan vratio na staze stare slave.

Prošla sezona je jedna od najlošijih za Partizan u ovom veku, ne samo zbog nerealizovanih ciljeva ni u ABA ligi, ni u Kupu Koraća, ni u Evrokupu, ni u Superligi, već i zbog neverovatno velikog broja povreda igrača tokom čitave sezone, pa za početak treba naći i razloge tih dešavanja.

Ujedno, prošla sezona je pokazala da je veoma lako upropastiti sve ono dobro što je u prethodnoj sezoni ostvareno, ali veliko je pitanje može li se istom brzinom sve vratiti makar na nivo kada je Andrea Trinkijeri bio na klupi Partizana.

Naravno, Obradović će sprovoditi svoju koncepciju, koja će se razlikovati od Trinkijerijeve između ostalog i zbog opredeljenosti da se veća šansa pruži domaćim igračima u odnosu na strance.

Pre svega, da se podsetimo koje je igrače Željko Obradović zatekao u ovom trenutku u seniorskoj ekipi Partizana. Ima ih oko 17, a to su: Novica Veličković, Erik Mika, Markus Pejdž, Rašon Tomas, Vil Mozli, Džoš Perkins, Ognjen Jaramaz, Nikola Janković, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Uroš Trifunović, Luka Tarlać, Nikola Radovanović, Đorđije Jovanović, kao i trojica igrača koja su priključena prvom timu pred start Superlige - Dušan Miletić, Trej Dreksel i Aleksa Stepanović.

Ono što je sigurno, to je da će biti velikih promena, i kada su u pitanju stranci, ali i domaći igrači. Za Ognjena Jaramaza postoji interesovanje Bajerna, on je bio jedna od retkih svetlih tačaka u timu, ali previše je bilo onih koji su prošle sezone razočarali, od Perkinsa pa nadalje. Tomas, Mozli i Pejdž su već dve sezone proveli u Partizanu, očekuju se odlasci i nekih od njih, a takođe, neizvesno je i da li će kapiten Novica Veličković moći da odigra još jednu sezonu na visokom nivou. Ne sumnjamo da bez obzira na stanje njegovih kolena on sada ima ogromnu želju da bude kapiten Obradovićeve ekipe, ali konačna odluka je na popularnom ''Žocu''. U ponedeljak od 16 časova je promocija i tada će se mnogo više znati o Obradovićevoj strategiji za prvu povratničku sezonu u Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke