Koliko evroligaši imaju prijavljenih igrača i da li bi Kampaco istisnuo nekoga iz Zvezde?

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.12.2022.
19:48
Izvor: Sportske.net

Iznenadićete se kada vidite koji klub ima najviše igrača ove sezone.

S. Sandic
S. Sandic

Povezane vesti

Čitava košarkaška Evropa nestrpljivo čeka rasplet aktuelne priče oko Fakunda Kampaca koji bi trebalo da ovih dana donese konačnu odluku oko toga u kom evroligaškom klubu će nastaviti karijeru.

Mediji širom Evrope uveliko spekulišu o Zvezdinom interesovanju, i navodnoj ponudi koja bi mogla da nadmaši čak i Realovu, a španska ''Marka'' najavljuje da bi u narednim satima, a najkasnije danima trebalo da dobijemo rasplet.

Ako bi Kampaco zaista došao u Zvezdu i pridružio se svom zemljaku Luki Vildozi, on bi bio 17. Zvezdin igrač na spisku prijavljenih za Evroligu.

Podsetimo, kada je Vildoza dolazio u Zvezdu ove jeseni, crveno-beli su odlučili da se rastanu sa Džejlenom Adamsom koji nije ispunio očekivanja, pa se sada može postaviti pitanje da li bi Kampacov dolazak značio i rastanak sa još nekim od igrača od kojih se više očekivalo. S obzirom da je Nikola Ivanović povređen, Kampaco bi u startu popunio tu prazninu, ali bi povratkom Ivanovića došlo do veće gužve na bekovskim pozicijama.

Ipak, još uvek je rano za konkretniju procenu, sve dok ne postane jasno da li Kampaco zaista dolazi u Zvezdu ili će izabrati neki drugi klub.

Zanimljivo, Valensija je klub sa najvećim brojem prijavljenih igrača za Evroligu, čak 20, prati je Alba, a naši Crvena zvezda i Partizan trenutno imaju po 16 igrača.

Broj igrača koje su klubovi ove sezone prijavili za Evroligu:

Alba 19
Efes 17
Monako 13
Baskonija 17
Crvena zvezda 16
Armani 17
Barselona 18
Bajern 16
Fenerbahče 16
Asvel 15
Makabi 16
Olimpijakos 15
Panatinaikos 16
Partizan 16
Real Madrid 16
Valensija 20
Virtus 15
Žalgiris 15.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke