Koliko je Partizan udaljen od petog mesta?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.03.2023.
23:33
Izvor: Sportske.net

Da li će to uopšte imati nekakav značaj?

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nakon završenih utakmica u četvrtak uveče, red je da sumiramo utiske do sada odigranih susreta 29. kola Evrolige.

Najveća iznenađenja priredili su Partizan pobedom u Istanbulu nad Anadolu Efesom (84:97) i Valensija koja je na svom parketu savladala Fenerbahče (82:80).

Upravo su ova dva susreta u uzajamnoj vezi budući da su Partizan i Valensija timovi koji traže ulazak među osam najboljih timova pošto se zavesa na regularni deo Evrolige spusti.

Partizan je u znatno boljoj situaciji sa svojim skorom od 16 pobeda i 13 poraza, dok je Valensija i dalje "ispod crte" sa 14 trijumfa i 15 neuspeha. Možda bi u redovima crno-belih bili zadovoljniji da španski tim nije slavio u duelu sa turskim velikanom kako bi se stvorio jaz između konkurenata za Top 8, ali iz ove kože ne mogu.

No, ono što mogu jeste da napreduju na tabeli u narednim kolima i tako potencijalno napadnu peto mesto koje u ovom trenutku drži Fenerbahče. Itudisov tim je sada na skoru  17-11, dakle imaju meč manje koji će naknadno odigrati naredne sedmice. U utorak dočekuju Armani čije su nade za Top 8 umrle večeras, dok tri dana kasnije takođe kao domaćini igraju protiv Žalgirisa. Tu će utakmicu takođe sa mnogo pažnje propratiti svi u Humskoj.

Partizan, kao što je poznato, ima tri vezane domaće utakmice - Olimpijakos, Barselonu i Real. Samo tri od prva četiri tima na tabeli Evrolige u ovom trenutku. A potom sledi onaj trećeplasirani - Monako u kneževini.

U svakom slučaju, peto mesto jeste realno i u tom slučaju bi Partizan igrao za četvrtoplasiranom ekipom na kraju regularnog dela sezone. 

Ali, na kraju krajeva, sve je jedno, što kaže Jorgos Barcokas - nema ekipe koju biste rado izabrali za protivnika.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke