Koliko putuju evroligaški timovi - Zvezda leti manje od Partizana

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 21.07.2022.
14:32
Izvor: Sportske.net

Faktori koji mogu da utiču na igrače.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Košarkaška Evroliga će sa sobom ove sezone doneti nova uzbuđenja imajući u vidu brojne akvizicije koje se događaju širom Starog kontinenta.

Našu javnost svakako najviše zanimaju poslovi Crvene zvezde i Partizana koji će po prvi put zajedno igrati u najelitnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju. Za sada, nisu razočarali. Štaviše, uzbuđenje je na visokom nivou i i jedni i drugi mogu biti zadovoljni dosadašnjim obavljenim poslom.

A, jedan od faktora koji utiče na stanje igrača jeste putovanje. Broj utakmica iz sezone u sezonu je sve veći, raspored je zgusnut stoga je ova stavka vrlo važna za sve ekipe. Tako se redakcija "Basket Data Scauting" pozabavila distancama koje će "preleteti" evroligaši u predstojećoj sezoni.

Raspored kaže da će najmanje kilometara u regularnom delu preći Virtus iz Bolonje (31.371), a zatim i Armani iz Milana (32.480). Potom sledi Crvena zvezda (33.265), Monako (33.325), te Partizan (33.826). 

Ekipa koja će se najviše voziti u avionu jeste Makabi iz Tel Aviva čiji će tim preleteti 70.513 kilometara, gotovo 20.000 više od sledećeg tima na ovoj lestvici - Real Madrida.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke