Komemoracija Dejanu Milojeviću - ''Deki je bio ujedinitelj...''

Autor: Darko Mitrović
subota 10.02.2024.
12:38
Izvor: Sportske.net

Nikada neće biti zaboravljen.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Povodom iznenadne smrti našeg proslavljenog košarkaša, kasnije i uspešnog trenera Dejana Milojevića, danas je u Skuptini Beograda, u prisustvu članova njegove porodice i prijatelja, održana komemoracija na kojoj su o prerano preminulom košarkaškom velikanu govorili Predrag Danilović, Miodrag Miško Ražnatović, Marko Kešelj i Mića Radovanović.

''Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener, a iznad svega veliki čovek. Čovek bez ijedne mrlje. Imao sam čast da budemo prijatelji, iako nismo igrali zajedno. Nosio je u sebi sve ono što je krasilo velikane naše košarke. I bio sam inicijator njegovog dolaska u Partizan kada sam bio predsednik tog kluba.

Nikad Dejan nije bio 'trula jabuka' u timu. Njemu su svi verovali - i igrači i treneri, svi koji su ga makar malo poznavali, odmah su ga zavloeli. Njegov karakter, želja za učenjem i da se pomogne svakom članu kolektiva vodili su ga i kroz trenersku karijeru.

Bio je istinski patriota, voleo reprezentaciju, voleo svoju zemlju. Bio sam siguran da će Dejan vrlo brzo voditi reprezentaciju na velikim takmičenjima. 

Ostaje nam da negujemo uspomenu na njega'', rekao je, između ostalog, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Marko Kešelj, nekadašnji košarkaš, a sada državni sekretar u Ministarstvu sporta je poručio da je ''Deki je bio prijatelj, drug, mentor, bio je vođa''.

''U ime države, vemoram da kažem veliko hvala za sve što je uradio kao igrač, trener, član nacionalnig selekcija, naš ambasador u svetu. Kao neko ko je sa njim delio trener, mogu da kažem da sam znao velikog i najvećeg čoveka. Neka mu je večna slava''.

Miško Ražnatović je sa Milojevićem u Megi napravio čudo. Tu se osim odlične saradnje razvilo i njihovo prijateljstvo.

''Iako su prošle tri veoma duge i teške nedelje, još uvek nisam uspeo da prihvatim da ću vam se sa ovog mesta obratiti ovim povodom. Dejanov prerani odlazak je najveća nepravda.

Na moj nagovor je postao i trener i to mi je bio jedan od najboljih poteza koji sam napravio u životu. Dobio sam plejadu sjajnih igrača koji to ne bi bili bez Dejanovog uticaja, ali sam dobio i velikog prijatelja. Iz razmena mišljenja sa njim smo izlazili bolji. Menjali smo jedan drugog posle kritika i saveta. 

Imali smo trenera koji su osvojili više trofeja od Dejana, ali ne postoji ni jedan koji je za tako kratko vreme u orbitu uspeo da poašlje tako veliki broj talentovanih igrača.

Sve je to radio na potpuno atipičan način, sa svojom neumormom željom da i sam uči i napreduje.

Način na koji su se od Dejana oprostili Evroliga, NBA liga, jasan nam je pokazatelj ugleda koji je ostvario predanim radom. Bio je jedunstven i kao takav nikad neće biti zaboravljen.

Negde sam bio savršen par sa njim, on koji je uvek nasmejan i ja koji se nikada ne smejem. Svi smo puno izgubili, a ja partnera koji je unosio osmeh u naš tandem'', rekao je Ražnatović, uz poruku:

''Uradiću sve da tvoj lik i delo ostanu večni. Tako će biti u Megi gde će stasavati novi treneri koji će ići tvojim putem. Počivaj u miru, prijatelju''.

Na kraju je dirljiv govor o Dejanu Milojeviću održao i Milan Mića Radovanović, njegov šrijatelj i bivši saigrač, koji je poslao možda i ključnu poruku sa ove komemoracije:

''Dejan je bio ujedinitelj, most između klubova. Dejanova iskrena želja bila je da se svi ujedinimo, da se zaborave lični interesi i sujete, da se zajednički unapredi srpska košarka''.

Dejan Milojević će biti sahranjen u ponedeljak 12. februara 2024. godine u 13.30 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 13.00 časova u crkvi na Novom bežanijskom groblju.

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

2024 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke