Komšije pokrenule novu temu, kada će neki Hrvat na klupu Zvezde ili Partizana?

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.04.2021.
17:02
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Ove godine videli smo obrnuti primer, srpskog trenera na klupi hrvatskog velikana.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Bivši trener FMP-a Vladimir Jovanović je sumnjičavo dočekan u hrvatskim medijima kada je zimus preuzeo ekipu Cibone, ali sada ga već tamo hvale, s obzirom da je sa Cibonom ostvario osnovni cilj ove sezone, opstanak u ABA ligi.

Jovanović je prvi srpski trener koji je preuzeo neki od najboljih hrvatskih klubova posle više od tri decenije. Prethodno je, od srpskih stručnjaka, Dragan Šakota davne 1990. godine vodio ekipu Cibone.

Ovo je bila i jedna od tema podkasta ''SuperSportske'', gde je Jovanoviću postavljeno i pitanje da li bi neki hrvatski stručnjak mogao da vodi Crvenu zvezdu ili Partizan.

''Mislim da je moguće, zašto da ne. To je sada procena struke u tim klubovima. Uvek sve zavisi od ponude i potražnje na košarkaškom tržištu, ali ima generalno dobrih hrvatskih trenera i oni dugo rade van granica svoje zemlje. Verovatno postoji neko ko bi mogao da vodi i neki klub u Srbiji...'', objašnjava Jovanović.

Pre početka ove sezone, bilo je spekulacija da bi Jurica Golemac mogao na klupu Zvezde, ali to se nije dogodilo.

''Ne znam ništa o tome. Golemac je mlad i dobar trener pred kojim je svetla budućnost i mislim da on ima domete da radi i u Evroligi jednog dana'', konstatovao je Jovanović.

Ko bi još od hrvatskih stručnjaka bio eventualno u konkurenciji, osim Golemca?

''Neven Spahija je vodio Makabi, Perasović... bilo bi neozbiljno reći da ne mogu voditi bilo kokoji klub u regionu, po svom košarkaškom znanju, pedigreu isvim ostalim stvarima'', zaključio je Jovanović..

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke