Konačno! Bogdanović sipao kao haubica, Jokina rutina, Vestbruk umalo do tužnog "kvadrupla"!

Autor: Boris Jovanović
petak 02.04.2021.
08:10
Izvor: Sportske.net

Bogijeva najbolja partija, Jokić i Denver kontrolisali meč u EL-Eju, kad je sam Vestbruk radi šta hoće...

AP Photo/Darren Abate
AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Velika partija Bogdana Bogdanovića u Teksasu. Srbin je učestvovao u trijumfu Atlante nad Sparsima, ubacio je 28 poena, šutirao trojke 4 od 5, Houksi su igrali dva produžetka za pobedu nad San Antoniom. Propuštali su meč lopte, Trae Jang je promašio za pobedu u regularnom delu, ali je u dva produžetka ubacio 15 poena, uključujući i trojku koja je prelomila meč. Vratimo se Bogdanu, ovo je njegova najbolja partija od dolaska iz Sakramenta, uz rekord kad su u pitanju poeni, imao je po 5 skokova i asistencija i čak dve blokade. Namestio je ruku, pogodio 12 od 17 šuteva i dao veliki doprinos trijumnfu, 

Denver je slavio u Los Anđelesu, tukli su Kliperse, vodili od početka do kraja. Dominirali su tri četvrtine, a Jokić je tek trojkom nekih pet minuta pre kraja, stigao do dvocifrenog broja poena. Završio je sa 14, uz 7 skokova i asistencija. Klipsi su jurili prednost, spustili se na -1, ali je Denver dodao gas i stigao do pobede. Marej je ubacio 23 poena, na drugoj strani Leonard 24, Pol Džordž 17, ali je tim loše šutirao, pogotovo za tri poena...

Orlando je opet iznenadio, dobili su Pelikanse u produžetku, mada su domaći bili bez Lonza Bola, Vilijamsona i Ingrama. I tako desetkovan Nju Orleans je bio na dva poseda prednosti na nekih 90 sekundi pre kraja, ali je usledio veliki preokret, Terens Ros se posle odlaska najboljih igrača nameće kao lider, pogodio je dva najvažnija šuta u produžetku i doneo pobedu svom timu.

Majami je savladao Golden Stejt, veće će ostati upamćeno po debiju Oladipa za Hit, Batler je ubacio 22 poena, Robinson 21, pa je tim sa Floride opet preko 50% uspešnosti. Na drugoj strani nisu pomogla 36 poena Karija, koji je imao i 11 skokova, najviše u sezoni. Oladipo je imao tremu, 6 poena, 5 asistencija, iako je bio starter, ali u njegove kvalitet niko ne sumnja, biće veliko pojačanje.

Mnogo bolji utisak na debiju ostavio je Oldridž u Bruklinu. Netsi su rutinski slavili protiv Hornetsa, bivši centar Portlanda i San Antonija je uz 11 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija. Zastrašujuća partija Džefa Grina postigao je 21 poen u prvoj četvrtini, više nego čitav tim Hornetsa. Ponovo nije bilo Hardena, kao ni Duranta, Kajri je bio lider tima, završio je sa 15 poena, Netsi su pokazali da imaju mnogo oružja.

U poslednje meču turneje od šest utakmica, na stanici ka kući, Filadelfija je dobila u Ohaju, lako sa 20 razlike, Embid je propustio čitav put, ali je tim uspeo da mu ispuni želju, ostane na čelu Istoka. Šejk Milton je ubacio 27 poena, Hauard dodao 18, uz 15 skokova, pa su se Siksersi osvetili za dva poraza od Klivlenda ove sezone. 

Džoš Džekson je vodio Detroit do neočekivano ubedljive pobede protiv Reptorsa, ubacio je 31 poen, a gostima nije pomogao ni 18, tripl dabl u sezoni Vestbruka. On je ubacio 16 poena, imao 12 asistencija i 11 skokova, uz to napravio je devet grešaka. Umalo "kvadrupl" dabl, ali ne onaj pravi, sa blokadama ili ukradenim loptama, već greškama. Vizardsi su bili bez Bredlija Bila.

Rezultati:

Detroit - Vašington 120:91
Klivlend - Filadelfija 94:114
Bruklin - Šarlot 111:89
Majami - Golden Stejt 116:109
Nju Orleans - Orlando 110:115 pr.
San Antonio - Atlanta 129:134 pr. 
LA Klipers - Denver 94:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke