Konačno - PAO slavio kod kuće u Evroligi!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 11.11.2022.
22:33
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda Panatinaikosa u Evroligi u OAKA areni, druga ukupno.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Panatinaikos je danas izgledao sjajno u drugom poluvremenu, očigledno je da se vidi napredak u timu Dejana Radonjića i čini se da je crnogorski stručnjak, makar za sada, siguran na kormilu ovog atinskog kluba. 

"Zeleni" su dobili Baskoniju na svom terenu zahvaljujući boljoj koncentraciji i boljoj igri u odbrani jer su gosti imali čak 15 izgubljenih lopti. Na kraju 98:83. 

Posle dobre prve, PAO je odigrao veoma slabu drugu deonicu, promašio svih šest trojki, čak šest slobodnih bacanja, Baskonija ih je u tom periodu potpuno nadskakala pa je nešto moralo da se menja u nastavku. 

Na startu treće deonice je bilo 38:45, a onda serija od 9:0 i potpuni preokret Panatinaikosa, videli smo još nekoliko mini-serija domaćih pa je ubrzo bilo i 10 poena viška. 

Kako se meč približavao kraju, tako je PAO bio sigurniji, bolji, na kraju je i zasluženo stigao do druge pobede ove sezone u Evroligi, a prve u svom domu. 

Na kraju najefikasniji je bio Hauard u Baskoniji sa 20 poena, pratio ga je Kotsar sa 14, a u redovima Panatinaikosa najefikasniji su bili Bejkon i Vilijams sa po 16 poena, Grigonis je dodao 13. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke