Konkurencija Srbiji za zlato - Bivši košarkaš Zvezde postao Španac

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.05.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Prinudno rešenje!

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com

Povezane vesti

Američki košarkaš Lorenzo Braun dobiće špansko državljanstvo, prenosi "AS".

Iako nema dodirnih tačaka sa Španijom, niti je ikada igrao za klub iz te zemlje, Lorenzo Braun bi uskoro trebalo da dobije njihove papire. Razlog za tako nešto je deficit u redovima selekcije Španije na poziciji plejmejkera uoči Evropskog prvenstva ove godine.

Riki Rubio nije u konkurenciji zbog povrede, a Serhio Rodrigez se povukao iz nacionalnog tima, dok na nivou na kojem Španci žele da budu nisu Kino Kolom, Albert Dijaz ili Dani Perez koji su se pojavljivali u kvalifikacijama. Stoga će tamošnji Savez pokrenuti hitno rešenje u vezi sa Lorenzom Braunom i njegovim dobijanjem papira ne bi li zaigrao za Eurobasketu.

Ali, zašto je izbor pao na Brauna? Razlog je njegova veza sa selektorom Serđom Skarijolom koga poznaje iz svog vremena u Toronto Reptorsima. Tada je Skariolo bio pomoćnik Niku Nursu, a Braun MVP razvojne lige noseći dres njihovog drugog tima.

Braun je branio boje Crvene zvezde 2019. godine, potom ga je preoteo Fenerbahče, a ove sezone nosio je dres Uniksa koji je napustio zbog invazije Rusije na Ukrajinu. Tako će i četvrtu takmičarsku godinu u nizu dočekati u drugom klubu.

Španija je, kao i uvek, veliki rival Srbije u borbi za zlatnu medalju na bilo kom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke