Košarka je za svakoga - Od 165 do 224 centimetra, od 16 do 40 godina, sve ih spaja Mundobasket!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.08.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Biće ih zanimljivo gledati narednih dana.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Juče je započeo planetarni spektakl, Mundobasket koji se od 25. avgusta do 10. septembra odražava u Aziji, a domaćini su Filipini, Japan i Indonezija.

Pred nama je mnogo uzbuđenja u "kraljici igara", a ukupno 384 igrača raspoređenih u rostere 32 selekcije pokušaće da stignu do titule prvaka sveta.

Da je košarka igra za svakoga dokazuje raspon između najnižeg i najvišeg košarkaša, kao i razlika u godinama najmlađeg u odnosu na najstarijeg igrača na Mundobasketu.

Prema podacima FIBA dvojica najnižih košarkaša na Mundobasketu su Juki Togaši iz Japana i Angolac Šilde Dundao. Obojica su visoki 165 centimetara, a koliko je kvalitetan Dundao je pokazao već na premijeri protiv Italije kada je "azurima" ubacio 19 poena.

Na drugoj strani visinskog spektra nalazi se centar Kanade Zek Edi sa 224 centimetara. On je još uvek igra košarku na koledžu za prestižni Pardju, a verovatno će imati svoju priliku i u NBA ligi.

Najmlađi igrač na turniru biće rival Srbije u grupnoj fazi takmičenja. U pitanju je 218 centimetra visoki centar Južnog Sudana Kaman Maluah rođen 14. septembra 2006. godine. 

Najstariji igrač na šampionatu je brazilski veteran Marselinjo Uertas rođen 25. maja 1983. godine. Uertas je još uvek verovatno najbolji košarkaš "karioka", a sa uspehom igra u španskoj ACB ligi za Tenerife.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke