Košarkašice počinju borbe za Pariz: "Maksimalno ozbiljne na svakoj utakmici"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 08.02.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Jaki rivali.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Reprezentativka Srbije Maša Janković, izjavila je za RTS pred početak kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Brazilu da ekipa zna šta treba da uradi da bi se domogla plasmana na Olimpijske igre, ali i da je prvi duel protiv Nemačke važan i da može dosta da znači ekipi.

"Očekuje nas zahtevan i težak turnir jer igramo protiv ekipa koje su fizički dominantne. Imale smo kratak period da se spremimo, ali znamo koji su naši zadaci i ciljevi koje treba da ispunimo da bismo se kvalifikovale za Pariz", počela je reprezentativka Srbije.

Plasman na Olimpijske igre obezbediće po tri najbolje selekcije iz svake grupe.

"Imale smo samo par treninga gde smo bile kompletne, ipak sa energijom i željom ćemo to nadoknaditi. Ulazimo maksimalno ozbiljne u svaku utakmicu sa ciljem da odradimo zadatke koje nam je selektorka zadala", rekla je Maša Janković.

Prvi rival izabranicama Marine Maljković je selekcija Nemačke, sa kojom su se košarkašice već susrele na Evrobasketu.

"Sastavi u obe ekipe se razlikuju u odnosu na prošlo leto. Nemačka je pojačana igrom sestri Sabali koje su dosta važne za njihov koncept igre. Ipak, ostale košarkašice su nam poznate od prošlog Evropskog prvenstva pa će imati dodatnu motivaciju jer su izgubile taj duel od nas. Mi znamo koliko nam je važna prva utakmica i koliko ta pobeda može da nam znači", zaključila je košarkašica Srbije.

Srbija u Belemu igra protiv domaćina Brazila, Nemačke i Australije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke