Košarkašice "naoštrene" za meč sa Crnom Gorom

Autor: Nemanja Janošev
subota 19.06.2021.
19:25
Izvor: Sportske.net

Pobeda je garant za plasman u četvrtfinale EP.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkašica Srbije Nevena Jovanović rekla je danas da je njena ekipa spremna za predstojeću utakmicu sa Crnom Gorom, posle koje bi, u slučaju pobede, izborila direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.


"Očekuje nas teška utakmica. Znamo šta nam donosi – prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Mislim da smo spremne. Prošle smo mnogo utakmica tog tipa i mislim da je ekipa zrela. Naši klasični aduti mogu da budu presudni. To su energija i borbenost", rekla je Jovanović za sajt Košarkaškog saveza.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra u nedelju od 12 časova u Valensiji protiv Crne Gore, utakmicu trećeg, poslednjeg kola u Grupi B. Srbija ima dve pobede, protiv Italije posle produžetka i Grčke, pa bi joj pobeda protiv Crne Gore donela prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

"Ko god uđe sa klupe doprinese još više, još bolje… Mislim da imamo mnogo veću rotaciju od Crne Gore i da to može da bude jedna od prednosti", navela je Jovanović.

Reprezentativka Srbije Saša Čađo rekla je da ekipa sa velikom željom i motivacijom dočekuje duel sa Crnom Gorom.

"Danas smo imale kratku priliku da se spremimo za sutrašnji meč. Mislim da smo spremne i idemo da se borimo kao i uvek. Ne volim mnogo da pričam o taktici, ali mislim da su uvek presudne motivacija i želja, a hvala Bogu nama toga nikada ne nedostaje, tako da sa velikom željom idemo u sutrašnji meč", dodala je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke