Košarkašice posle plasmana na OI: "Sazidane smo od čvrstog materijala"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 12.02.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Pored Srbije, na turniru će učestovovati i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkašice Srbije zauzele su treće mesto na kvalifikacionom turniru u Belemu, pa će se naći među 12 odabranih na Igrama u Parizu.

"Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu – nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo", istakla je Saša Čađo.

Srbija je na turniru izgubila od Nemačke i Australije, ali je zato pobeda protiv Brazila bila dovoljna da se tim plasira u Pariz, pošto je Nemačka pobedila Brazil.

"Mislim da je ovo dokaz da smo sazidane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu i taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz", rekla je Ivon Anderson.

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica na Olimpijskim igrama.

"Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala Bogu Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama koje su mi kao prave sestre", zaključila je Anđela Dugalić. 

Olimpijske igre su od 27. jula do 11. avgusta i košarkaški turnir će se igrati u prvoj fazi na Pjer Maroj stadionu u Lilu, a završnica u pariskom Bersiju.

Pored Srbije, na turniru će učestovovati i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke