Košarkašice Srbije protutnjale pored Grkinja

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.06.2021.
13:53
Izvor: Sportske.net

Izuzetna partija ekipe Marine Maljković.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Grčku sa 85:51 u 2. kolu grupe "B" Evropskog prvenstva.

Nakon pobede nad Italijom, Srpkinje su ubedljivo savladale Grčku sa čak 34 poena razlike, a sve je bilo jasno nakon prvih 20 minuta.

Jesu naše košarkašice ušle kao favoritkinje u ovaj duel, ali da će biti ovako furiozne, malo ko je mogao da pretpostavi.

Serijom od 9:0, srpske košarkašice su otvorile meč, a čak sedam poena upisala je Aleksandra Crvendakić. Uspele su za nijansu da se vrate Grkinje i u petom minutu susreta postigle su devet poena, manje od polovinu nego što će postići u narednih 15 minua!

Usledila je strašna igra srpskog tima, pravile su serije, jedna je u drugom kvartalu bila i 13:0. Tada je bilo jasno da Grkinje neće imati nikakve šanse i postigle su svega 16 poena u provm delu igre, naspram 40 koliko su postigle izabranice Marine Maljković.

Sve je išlo spram kvaliteta na ovoj utakmici. Pogađale su naše igračice, pre svih Aleksandra Crvendakić, ali tu su bile i Ivon Anderson, Jelena Bruks, Sonja Vasić...

Do kraja, samo se postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Srbija slaviti. Aleksandra Crvendakić je sa 13 poena predvodila naš tim, dok je Artemis Spanou sa 10 bila najefikasnija u redovima Grčke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke