Košarkašice Zvezde odbranile nacionalni Kup Milan Ciga Vasojević u Nišu!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 20.03.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Pehar ne menja vlasnika iz prošle sezone.

KSS
KSS

Povezane vesti

Košarkašice Crvene zvezde ubedljivo su savladale Art Basket 77:55 (23:15, 16:8, 25:17, 13:15) u finalnom meču nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević u Nišu i odbranile trofej osvojen prošle godine na istom mestu.

Igralo se čvrsto od prvog minuta, u čemu su se bolje snašle "crveno-bele" i posle tri minuta povele 8:2. Uz dosta promašaja oba tima, Zvezda je držala od pet do sedam poena prednosti, sve do osmog minuta kada je Čolić trojkom podigla na 20:9. Brzo je odgovorio Art i smanjio minus na jednocifren.

Ponovo se Zvezda odlepila na startu druge deonice na dvocifrenu prednost, a u 15. minutu došla i do "plus 15" (30:15), pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani.

Prvi poen za Art posle šest minuta bez koša postigla je Vučković sa linije penala, a ekipa trenera Dragana Vukovića nastavila je sa dominacijom i do poluvremena, na koje je otišla sa velikih 39:23.

Bolje je Zvezda otvorila i treću četvrtinu, posle tri minuta stigla do 52:27, pogađale su Jakovina, Bojović, Bogićević... Jurio je Art Basket priključak, ali su "crveno-bele" bile mnogo bolje i sigurnije.

Razigrala se Jakovina, pogađala je na drugoj strani Rosić, ali je Zvezda sve vreme bila na više od 20 poena prednosti i na poslednju pauzu otišla sa nedostižnih 64:40.

U poslednjih deset minuta igralo se u istom ritmu, Art nije uspevao ozbiljnije da zapreti, pa su "crveno-bele" rutinski privele meč kraju i zaslužile veliko slavlje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke