Košarkaška euforija u Splitu: ''Partizan je mamac...'' Hoće li igrati Šorter?

Autor: Darko Mitrović
subota 04.11.2023.
22:50
Izvor: Sportske.net

Kao nekada...

KK Partizan
KK Partizan

Povezane vesti

Košarkaši Partizana u nedelju od 17 časova gostuju u Splitu, gde će u dvorani na Gripama odigrati derbi 6. kola AdmiralBet ABA lige.

Krajem osamdesetih i početom devedesetih godina prošlog veka tadašnja Jugoplastika iz Splita i Partizan su bili veliki rivali, a to rivalstvo dodatno dobija na težini ako se ima u vidu da su Splićani tada dominirali evropskom košarkom, da bi par godina kasnije na evropski tron došao i Partizan.

Danas Split nema ekipu na tom nivou, ali dolazak Partizana budi uspomene na zlatne godine splitskih ''žutih'', pa je i za sutrašnju utakmicu veliko inreresovanje, a ''Slobodna Dalmacija'' otkriva da su karte za ovaj duel već planule.

''Sećam se davnih dana dok sam na televiziji gledao pune Gripe, bile su to fešte sporta, moji prvi susreti s vrhunskom košarkom'', rekao je u najavi sutrašnjeg spektakla trener Splita Slaven Rimac.

''Iza nas je lošije razdoblje, Moramo vratiti samopouzdanje, protiv Partizana to neće biti jednostavno. Nadam se navijačima, Partizan je mamac'', dodao je on.

Splićani ipak imaju razloga da se nadaju iznenađenju. Prošle sezone su bili nadomak senzaciinalnog trijumfa, ali je Džejms Naneli trojkom u poslednjim sekundama doneo pobedu Partizanu.

Takođe, par dana uoči ove utakmice, u ekipu Splita se vratio ljubimac navijača, Amerikanac Šenon Šorter posle kraće epizode u Egiptu, pa se očekuje i njegov povratnički debi sutra, pogotovo što je u tom prošlosezonskom duelu sa Partizanom bio najefikasniji u ekipi Splita.

''Ceo dan je putovao, nismo odradili niti jedan trening s njim, ali njemu ne treba prilagođavanje. On je ovde već domaći, veliki plus za našu ekipu, igrački i ljudski. Motivisan je jako'', rekao je Rimac koji se nada da će i Lovro Gnjidić moći da nastupi u ovom meču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke