Kraj jedne velike karijere, Printezis se oprašta uz titulu!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.06.2022.
23:22
Izvor: Sportske.net

Odmah posle odlučujuće pobede u finalu, 37-godišnji as objavio povlačenje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Preneli smo tokom večeri, Olimpijakos je novi šampion Grčke posle ubedljivih 3:0 u pobedama protiv Panatinaikosa u finalu plej-ofa.

Treću utakmicu Olimpijakos je dobio sa 93:74, a posle tog meča, u jeku šampionskog slavlja, dugogodišnji košarkaš crveno-belih iz Pireja i grčki reprezentativac Jorgos Printezis objavio je završetak igračke karijere.

''Hvala vam od srca za sve, za 20 godina koje smo proveli zajedno. Hvala vam što ste bili uz nas u teškim, ali i u magičnim trenucima. Od sledeće godine ćemo zajedno gledati naš tim. Mnogo vam hvala'', poručio je Printezis navijačima prilikom uručenja trofeja.

Printezis je gotovo čitavu svoju karijeru proveo u Olimpijakosu. Sve je počelo 2001. godine, a od tada pa do danas, Printezis je imao samo dva ''izleta'' iz Pireja. Prvo je u sezoni 2006/07 bio na pozajmici u Larisi, a onda od 2009. do 2011. godine igrao za Unikahu.

Tokom ove dve decenije, Printezis je sa Olimpijakosom osvojio dve titule prvaka Evrope (2012. i 2013. godine), četiri titule prvaka Grčke, dva trofeja u nacionalnom kupu, a sa reprezentacijom je 2009. godine osvojio evropsku bronzu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke