Kraj karijere za Roka Stipčevića: "Dao sam sve od sebe od svoje sedme godine do ovog poslednje dana"

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 25.05.2023.
10:46
Izvor: Sportske.net

Sjajni košarkaš objavio kraj karijere.

AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian
AdmiralBet ABA liga/FMP Meridian

Povezane vesti

Hrvatski košarkaš Rok Stipčević objavio je da okončava svoju profesionalnu karijeru.

Čuveni šuter Krke odigrao je svoj poslednji meč protiv Heliosa u šampionatu Slovenije kada je njegov tim eliminisan u polufinalu tog prvenstva.

"Sinoć je naš kapiten Rok Stipčević zaključio svoj bogati sportski put. Ovo je njegov poslednji koš u sezoni, poslednji koš bogate karijere. Dres Krke nosio je između 2020. i 2023. godine, skupio je 165 utakmica, od čega 66 u regionalnoj ligi u kojoj je postigao 892 poena, od čega 181 trojku", stoji u objavi Krke.

Svoju karijeru Stipčević je opisao u sopstvenoj objavi .

"Dao sam sve od sebe, fizički i psihički od svoje 7. godine do ovog zadnjeg dana! Sati i sati treninga, spavanja s loptom i pokušaja da budem najbolja verzija sebe na i izvan terena! Dakle… 20 godina profesionalnog košarkaša dolazi kraj i putovanje je bilo neverovatno! Blagoslovljen sam koliko sam prijatelja za celi život stekao! Potpuno sam uživao u svakoj sekundi putovanja! Dok jedan moj san završava, drugi počinje!

Puno sam stvari naučio tokom svoje karijere, ali jednu stvar koju želim preneti mladim ljudima koji pokušavaju postići svoje ciljeve je da se naporan rad isplati uvek, ali uvek!

Imaj svoj put, radi kontinuirano i uspećeš. Niko vas ne može zaustaviti ako istinski verujete i radite na tome, svaki dan! Ići na pola puta nikad nikamo ne vodi. Idi do kraja ili ne idi uopšte! Iskreno, dao sam sve od sebe i neću požaliti! Iskreno hvala i doviđenja", naveo je Stipčević.

Sa Krkom je 2021. osvojio Kup Slovenije, a 2023. ABA 2 ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke