Kraj posle tri utakmice!? Bivši Zvezdin košarkaš ostao bez kluba!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 25.10.2024.
22:15
Izvor: Sportske.net

Nakon sjajnih igara u Japanu povratak u Evropu mu nije prijao.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil napustio je Hapoel iz Tel Aviva nakon svega tri utakmice, ali će prema pisanju Sportanda ostati u Evropi jer je na korak od prelaska u italijanski Napoli.

Iskusni krilni košarkaš je letos stigao u Izrael nakon sjajne sezone u Japanu gde je u dresu Gunma Krejn Tandera u proseku beležio 17 poena uz 5,5 skokova na utakmici.

To ga je preporučilo za povratak u Evropu gde se priključio ambicioznom projektu izraelskog kluba, ali je obostranim dogovorom odlučeno da se saradnja prekine nakon svega tri utakmice.

Bentil iza sebe ima dve utakmice u Evrokupu i jednu u Liga kupu Izraela, ali bez značajnijeg doprinosa pa je procenjeno da je prekid saradnje najbolja opcija za obe strane.

Košarkaš poreklom iz Gane igrao je za Zvezdu u sezoni 2022/23 kada su crveno-beli ostali bez titule regionalnog šampiona pošto su u finalu izgubili od Partizana.

Bentil je u AdmiralBet ABA ligi u proseku beležio 8,7 poena, dok je Evroligi bio neznatno slabiji.

Pre beogradskih crveno-belih igrao je za brojne evropske klubove: Olimpiju Milano, Bahčešehir, Panatinaikos, Peristeri, Bilbao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke