Kraj! Poznati parovi plej-ofa i plej-ina, Pokuševski VELIČANSTVEN na oproštaju od sezone!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 17.05.2021.
07:50
Izvor: Sportske.net

Završena regularna sezona, velikani moraju na zadnja vrata!

AP Photo/Sue Ogrock
AP Photo/Sue Ogrock

Povezane vesti

Dve četvrtine, toliko je Meloun dao Jokiću u Oregonu pred plej-of. Denver je izgubio protiv Portlanda, Srbin je ubacio 21 poen, imao 3 skoka i 2 asistencije za nešto manje od 17 minuta igre. Praktično čitava petorka Nagetsa je bila limitirana na između 10 i 20 minuta, što je domaćin iskoristio. Meč je bio mnogo važniji za Blejzerse, Lilard je ubacio 24 poena i imao 10 asistencija, Kovington 23, pa je tako Portland overio šesto mesto i u prvoj rundi igraće baš sa Denverom koji je ostao treći na Istoku.

Rasplet u Oregonu bio je loša vest za Lejkerse, Lebron je ubacio 25 poena u pobedi u Nju Orleansu, pet trijumf u nizu ali nije pomoglo, moraju u plej-in. Moraće da dobiju jednu od dve utakmice kako bi išli u doigravanje. Kao sedmi oni igraju sa Voriorsima, pobednik ide dalje, dok poraženi ima još jednu šansu, igraće za poslednje mesto u plej-ofu protiv boljeg iz duela Memfisa i San Antonija.

Princip plej-ina je dakle jasan, sedmi i osmi tim u konferenciji imaju veće šanse, igraju između sebe, pobednik je u plej ofu, a poraženi ima još jednu priliju, protiv boljeg iz duela 9. i 10. Dakle, timovi koji su na dva poslednja mesta u plej-in, na Zapadu Sparsi i Grizliji moraju da dobiju dva meča kako bi se plasirali.

Klipersi su ostali četvrti, odmarali su tim i izgubili u Oklahomi, što pokazuje da im je svejedno ko je rival u prvoj rundi, imaju prednost domaćeg terena. Naime, da su dobili bili bi treći, ovako ostaju iza Denvera koji ima isti učinak, ali i bolji međusobni skor (2:1) u sezoni. Tako će Klipersi u prvom kolu plej ofa čekati Dalas. Oklahomi danas počinje odmor, na oproštaju od prve NBA sezone, Pokuševski sjajan, rekord karijere, 29 poena, 8 skokova, mada je izgubio sedam lopti. Ruki godinu Srbin je završio sa 8.2 poena, 4.7 skokova, 2.2 asistencija, solidan učinak, izabrao je pravu ekipu da se razvija. 

Juta ništa nije prepustila slučaju, tukli su Sakramento u Kaliforniji i overili prvo mesto na Zapadu. Džordan Klarkson je ubacio 33 poena, Gobert dodao 13, uz 16 skokova. Ovo je istorija, prvi put od kada postoji franšiza, "Džez" je završio sa najboljim učinkom u regularnom delu. Feniks je ostao drugi, slavili su u San Antoniju, oba tima čekaju rasplet u plej-inu kako bi dobili protivnike u prvom kolu. 

Dalas je peti, izgubili su od Minesote, ali meč nije značio ništa, Dončić je ubacio 18 poena, Bobi Marjanović realizovao tri bacanja u nešto više od četiri minuta. Sledi plej-of protiv Klipersa, prilika da se revanširaju za prošli sezonu. 

Atlanta je rasturila očajne Roketse, nije bilo Bogdanovića, ruki Onijeka Okongvu je iskoristio šansu sa 21 poenom i 15 skokova, uz dve blokade. Šesti pik sa drafta je promašio samo tri šuta. Meč nije značio ništa, Niksi su završili kao četvrti posle pobede nad Bostonom, pa će imati prednost domaćeg terena protiv Atlante u prvom kolu. 

Kevin Durant je ubacio 23 poena, imao 13 asistencija i 8 skokova, Netsi su dobili Klivlend i potvrdili drugo mesto na Istoku, i oni će čekati rasplet u plej inu. 

Istočni plej in je odlučen u matine terminu, Vašington se dokopao osmog mesta pobedom protiv Šarlota, igraće protiv Bostona, pobednik ide dalje, poraženi će imati još jednu šansu, protiv boljeg iz duela Indijane i Šarlota. Ako Vizardsi slave protiv Kelta, oni zauzimaju poziciju broj 7, onda u prvoj rundi idu na Netse. Nama ide voda na usta, sudar Vestbruka i Bila na jednoj i velike Bruklinove trojke na drugoj strani, Vestbruk je igrao i sa Durantom i sa Hardenom u Oklahomi, odnosno Hjustonu. 

Prva na Istoku je Filadelfija, dobili su Orlando, odmarali su kompletnu petorku sada i oni čekaju rasplet u plej-inu. 

Čikago je na oproštaju od sezone bez Lavina i Vučevića dobio Milvoki, ali i Baksi su izveli rezervni tim. Milvoki je ostao treći, u prvoj rundi plej ofa u derbiju će igrati protiv šestog Majamija. Prošlogodišnji finalista je takođe bez startera slavio u Detroitu, Bjelica je ubacio 17 od 21 poena u prvom poluvremenu. 

Rezultati:

Njujork - Boston 96:02
Toronto - Indijana 113:125
Vašington - Šarlot 115:110
San Antonio - Feniks 121:123
Golden Stejt - Memfis 113:101
Atlanta - Hjuston 124:95
Bruklin - Klivlend 123:109
Filadelfija - Orlando 128:117
Detroit - Majami 107:120
Čikago - Milvoki 118:112
Minesota - Dalas 136:121
Nju Orleans - LA Lejkers 98:110
Oklahoma - LA Klipers 117:112
Portland - Denver 132:116
Sakramento - Juta 99:121

Parovi plej in

ISTOK

Boston - Vašington
Indijana - Šarlot

ZAPAD

LA Lejkers - Golden Stejt
Memfis - San Antonio

Parovi plej ofa:

ISTOK

Filadelfija vs 8. u plej inu
Bruklin - vs 7. u plej inu
Milvoki - Majami
Njujork - Atlanta

ZAPAD

Juta vs 8. u plej inu 
Feniks vs 7. u plej inu
Denver - Portland
LA Klipers - Dalas

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke