Kraj sezone za Gasola, pod znakom pitanja i Olimpijske igre!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.02.2016.
23:03
Izvor: Sportske.net

Španski internacionalac iz redova Memfisa Mark Gasol doživeo je tešku povredu stopala zbog koje bi mogao da propusti Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Centar košarkaške reprezentacije Španije i Memfis Grizlisa Mark Gasol (31) doživeo je tešku povredu stopala i čeka ga višemesečna pauza.

Portal "ESPN" prenosi da je Gasolu stradalo stopalo, odnosno da je došlo do preloma stopala desne noge, a očigledno je da je do povrede došlo u duelu sa Portlandom.

Španski centar je povredu zadobio u završnici prve četvrtine, a nakon što je napustio teren nije se vraćao na parket. Ostaje da se dodatnim pregledima utvrdi kako će povreda biti tretirana ali je već sada jasno da Gasola čeka višemesečna rehabilitacija.

Prve procene ukazuju na to da će Mark Gasol van terena provesti između četiri i šest meseci što znači da je za Španca sezona završena, a pod znakom pitanja je i učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Povreda Marka Gasola predstavlja ogroman udarac za ekipu Memfisa pošto je Španac na 52 utakmice u tekućoj sezoni prosečno beležio 16.6 poena i 7 skokova.

Mark Gasol je prethodnog jula potpisao petogodišnji ugovor sa Grizlisima i upravo je zbog priprema za tekuću NBA sezonu odlučio da odbije reprezentativni poziv i preskoči Eurobasket.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke