Kraj za Partizan, ništa od četvrtfinala!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.03.2021.
22:19
Izvor: Sportske.net

A imali su ''plus devet'' početkom poslednje četvrtine.

BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO
BETAPHOTO/KK PARTIZAN/Dragana Stjepanovic/MO

Povezane vesti

Na debiju novog trenera Ace Matovića, Partizan nije uspeo da izbori plasman u četvrtfinale Evrokupa. Crno-beli su večeras kao domaćini, ali u Ljubljani, poraženi od francuskog Metropolitana sa 75:70 i tako završili takmičenje u Grupi F Top 16 faze na poslednjemm, četvrtom mestu sa dve pobede i četiri poraza.

Metropolitan ide dalje kao prvoplasirana ekipa (4-2), a sa druge pozicije će u četvrtfinale Lokomotiva Kubanj (3-3). Treći je Trento sa po tri pobede i poraza, s obzirom da ima slabiji međusobni skor sa Lokomotivom.

Partizan je u odnosu na prethodnih nekoliko mečeva bio jači za oporavljenog kapitena Novicu Veličkovića, ali su ponovo nedostajali Erik Mika i Vil Mozli.

Uvodni deo meča je protekao u ravnopravnoj borbi, ali posle Partizanovog vođstva od 13:11, gosti prave seriju 8:0 i dolaze do prve osetnije prednosti - 19:13.

Ipak, Partizan se brzo probudio zahvaljujući trojkama Perkinsa i Pejdža, da bi potom Dangubić oduzeo loptu u odbrani, istrčao kontru i zakucao za vođstvo 21:19.

Tim rezultatom se ušlo u drugu četvrtinu, poveo je Partizan i sa četiri poena razlike, ali sledi novi pad, uz previše izgubljenih lopti što je boljka koju crno-beli nikako da isprave ove sezone.

Metropolitan je uspeo da povede i sa 33:26, ali Partizan predvođen raspoloženim Tomasom ponovo uspeva da uzvrati i do poluvremena je istopio ovaj rezultatski minus - 35:35.

Sličan razvoj događaja i u nastavku. Partizan je početkom treće četvrtine uspevao da održi blagu prednost, Metropolitan je okrenuo na 53:49, posle čega sledi Partizanova serija 8:0, a crno-beli su u najboljoj situaciji bili početkom poslednjeg kvartala, kada su posle trojki Perkinsa i Jaramaza stigli do devet poena prednosti - 65:56.

I, umesto da crno-beli iskoriste ovaj nalet i podignu samopouzdanje, oni su opet dozvolili rivalu da preuzme kontrolu, koji serijom 14:3 stiže do novog vođstva na ulasku u sam finiš meča.

Posle toga, crno-beli su bili u teškoj poziciji da ostvare cilj i na kraju nisu uspeli da ga ostvare, izgubivši još jednu, ko zna koju po redu utakmicu u neizvesnom finišu.

Rašon Tomas je bio najefikasniji u Partizanu sa 20 poena, Perkins je upisao deset, a Janković devet, uz 10 skokova.

U pobedničkoj ekipi Braun 18 poena, a Mišino ga je pratio sa 14 poena.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke