Kraj Zvezdine serije, malo je nedostajalo za još jedan podvig!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.12.2022.
20:56
Izvor: Sportske.net

Navijači nemaju šta da im zamere, dali su i večeras sve od sebe...

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz pod vođstvom trenera Duška Ivanovića. Posle deset uzastopnih pobeda, od toga šest u Evroligi, Zvezda je večeras pred svojim navijačima, pred prepunim tribinama dvorane ''Aleksandar Nikolić'' poražena u 14. kolu Evrolige od poslednjeplasiranog Armanija iz Milana rezultatom 71:67.

Gosti su čitavim tokom meča imali vođstvo, koje je u pojedinim trenucima iznosilo i 17-18 poena razlike, Zvezda je u finišu uhvatila priključak, izborila se za još jednu uzbudljivu završnicu, ali nije uspela da dođe do velikog preokreta.

Od samog početka meča gosti su pokazali rešenost da konačno prekinu dugu seriju poraza zbog koje su pali i na poslednje mesto na tabeli Evrolige.

Šut za tri poena ih je odlično služio, pogotovo u prvoj četvrtini u kojoj su pogodili šest trojki iz devet pokušaja. Hol je bio najraspoloženiji, ali pogađali su i Beron, Riči, Dejvis...

U Zvezdinom timu je od početka dirigentsku palicu imao Luka Vildoza, odmah je pogodio trojku, kasnije još jednu i čekalo se sami da mu se pridruži i Nedović, pa da ponovo vidimo prepoznatljivu Zvezdinu igru.

Međutim, Nedović iz nekog razloga nije bio u šuterskom ritmu tokom prvog poluvremena, upisao je u tom periodu samo dva poena, što je značajno olakšalo posao gostima ne samo da održe, nego i da uvećaju rezultatsku prednost.

Pred kraj druge četvrtine odlično im je parirao Petrušev, ali se na poluvreme otišlo vođstvom Armanija od 14 poena razlike - 43:29.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Melija za maksimalnih ''plus 17'' - 46:29. Zvezda je nakratko uzvratila, ali Beron opet pogađa za tri poena, kasnije i  i Armani se vratio na ''bezbednu udaljenost'' - 55:37.  

Do kraja treće četvrtine je napad Armanija potpuno stao, Zvezda je to samo donekle iskoristila, ali i vratila neizvesnost pred ulazak u poslednji kvartal. Da sve bude još bolje za Zvezdu, Bentil je iznudio prekršaj pri šutu za tri poena u poslednjoj sekundi treće deonice! Iskoristio je samo jedno, ali Zvezda je smanjila na 57:49, što je odličan rezultat u odnosu na ono što smo gledali od početka meča.

Zvezda u prva četiri minuta poslednje deonice ne postiže nijedan poen, što gosti kažnjavaju i trojkom Berona uz faul Petruševa ponovo vraćaju ubedljivu prednost - 64:49.

I konačno, posle tajm-auta Petrušev poentira, smanjuje na 64:51, a nešto kasnije Vildoza vraća nadu svojom trojkom za 66:54.

Odmah zatim Dejvis greši u napadu, uz to mu je dosuđena i tehnička greška, pa se Zvezda ponovo rezultatski vraća u igru.

Nedović je zamenio Vildozu, odmah je preuzeo odgovornost, pogodio za dva poena, ali nikako ga nije služio šut za tri poena, pa je zatim upisao i šesti promašaj iz isto toliko pokušaja.

Zvezda je prišla na 66:57, a na dva i po minuta pre kraja Dobrić smanjuje na sedam poena razlike i odmah je nastao delirujum u dvorani. Najpre sjajna odbrana, a onda je Nedović uz ogromnu borbenost ''izvukao'' neverovatan koš uz prekršaj i Zvezda prilazi na 66:62, dva minuta pre kraja!

Gosti su se oslanjali samo na Berona koga šut više nije služio tako dobro, još jednom je promašio, a na drugoj strani Petrušev je fauliran posle prodora!

Iznudio je dva slobodna bacanja, a crveno-beli su iskoristili čelendž, tražeći da se dosudi nesportski faul. Odluka sudija nije promenjena, ali je Petrušev pogodio oba bacanja i Zvezda je prišla na 66:64!

Ali, tačno minut pre kraja Beron ipak pogađa trojku za 69:64 i ''umirujućom'' gestikulacijom razbesneo deo navijača!

Posle tajm-auta Nedović je na 26 sekundi pre kraja konačno pogodio trojku i smanjio na 69:67!

Bili Beron je sa 19 poena bio najbolji u Armaniju (trojke 5/10), a u Zvezdi Petrušev sjajan sa 20 poena i 11 skokova, a Vildoza večeras 16 poena uz šest skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke