Krakta konferencija Zvezde: "Zasluženo, Kup je u našim rukama"

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.02.2023.
23:45
Izvor: Sportske.net

"Znali smo šta hoćemo".

Sportske.net/Mladen Heleta
Sportske.net/Mladen Heleta

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća da trofej zasluženo ide na Mali Kalemegdan.

"Čestitke svim igračima, stručnom štabu, svima u klubu... Mislim da smo odigrali sva tri dana dosta fokusirano. Imali smo tri izuzetno dobra pritivnika - Borac, Partizan i Megu koja je veoma talentovana. Svi su bili skoncentrisani, znali smo šta hoćemo i zasluženo nosimo trofej u Beograd", započeo je Ivanović i dodao:

"Pohvalio bih i atmosferu i navijače koji su pokazali da su stvarno super".

Ivanović je četiri puta osvajao španski Kup u svojoj karijeri. Ima li on to specifični recept, pripremu za svoje timove kada dođe do ovog perioda? 

"Sama priprema nije toliko bitna. Drugačije je jer je na ispadanje. Jedna utakmica u kojoj, ako nisi zaista fokusiran, i ako nisi spreman da istrpiš da bi pobedio - ispadaš. Moraš da igraš dobro da bih dobijao, taj mentalni sklop je najvažniji", završio je Ivanović.

Ognjen Dobrić je pohvalio talentovanu ekipu Mege rekavši da je ovo za njegovu ekipu podstrek za nastavak sezone.

"Znali smo šta nas očekuje, Mega je talentovana ekipa, igraju sa dosta energije i tranzicije. Uspeli smo da odgovorimo na to. Možda to nije najlepše izgledalo, pobedili što je najbitnije, došli do prvog trofeja u sezoni i ovo nam je podstrek za dalje", naveo je Dobrić.

Dobrić je do sada osvajao individualne nagrade u AdmiralBet ABA ligi, AdmiralBet KLS, falilo mu je nešto tako u Kupu Radivoja Koraća i sada se dogodilo da je zaslužio priznanje MVP-a finala.

"Drago mi je, ne ulazim u utakmicu s tim ciljem. Individualna statistika nije bitna. Danas se ispostavilo da imam najveći indeks, ali ne bih izdvajao sebe", istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke