“Kralj” pod opsadom, Italijan na Italijana

Autor: Ivan Cvetković
utorak 20.04.2021.
10:40
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Moćan program u utorak u Evroligi.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Anadolu Efes(3) - Real Madrid(6)

Ekipa Anadolu Efesa već drugu sezonu igra izvanrednu košarku. Kohezija između igrača i Atamana je neverovatna. Slobodu koju dobijaju od njega perfektno koriste i prošle sezone ih je samo korona zaustavila. Udarna pesnica Vasa Micić i Šejn Larkin su i ove godine najbolji bekovski par u Evropi i čini se da je zov NBA sve veći i da je ovo možda i poslednja šansa da u ovom sastavu osvoje titulu prvaka Evrope. Nakon slabijeg starta koji je razumljiv zbog prekida sezone u kojoj su dominantno bili na vrhu tabele, podigli su nivo forme i sada izgledaju kao ekipa u naletu i uz Barselonu su već najavljeni finalisti. Naravno i ako najviše zavise od poena dinamičnog dua, daleko od toga da ostatak ekipe nema potreban kvalitet. Danston je godinama jedan od najboljih defanzivnih igrača i odlično štiti reket, dok su Simon i Boubua u zrelim igračkim godinama i razumeju svoje uloge i šta se to od njih očekuje i to savršeno odrađuju. Svaki višak koji dobiju gotovo je koš.

Da je sa druge strane bilo koja druga ekipa, Efes bi bio izraziti favorit, ali… Ko sme i može da se kladi protiv Kralja. I ako su tokom sezone bili osakaćeni odlascima dva glavna igrača Kampaca i Deka i dalje nalaze način da pobede kad je najpotrebnije. Ko se ne slaže nek pogleda poslednji El Klasiko. Ekipa koja gotovo može da igra zatvorenih očiju i sigurno da znaju da nađu način da pobede. Rudi Fernandez i Sehio Ljulj žive za ovakve mečeve i ukoliko vam treba neko da pogodi uz zvuk sirene, ne možete naći mnogo boljih igrača za tako nešto.

Teško je izdvojiti neki element koji će odlučiti pobednika, ali trenutak genijalnosti ili inspiracije bilo koga u obe ekipe, može odlučiti pobednika cele serije.


Olimpija Milano(4) - Bajern(5)

Duel dva Italijana, duel dve ekipe koje su izašle najviše iznad očekivanja. Biće uživanje gledati dve ekipe koje toliko zavise od trenera. I jedni i drugi su godinama upumpavali novac, ali jednostavno nije bilo nikakvih rezultata. Armani se nakon nekoliko promašaja sa Nedovićem i Džejmsom okrenu građenju ekipe, a ne nagomilavanju kvalitetnih pojedinaca. Sve je počelo sa višegodišnjim ugovorom za Mesinu, koji je dobio vreme da posloži ekipu po svom ukusu i sada ima jedan iskusan tim, pun kvaliteta sa miksom igrača koji se još nisu dokazali na najvišoj evropskoj sceni. Rodrigez, Datome i Hajnc su igrači koji znaju kako se igraju ovakve utakmice i još važnije znaju kako se osvaja Evroliga.

Sa druge strane brže od očekivanog Trinkijeri je uspeo da namesti ekipu po svom ukusu. Mnoštvo pik n rola sa Boldvinom kao kreatorom i Rejnoldsom kao “skrinerom”. To nikako nije igra dva na dva, jer gotovo svih pet igrača učestvuju, a čini se da je najviše profitirao Vladimir Lučić. On igra košarku života i savršeno koristi svaki višak koji dobije iz povratnih pasova. Postao je jedan od najboljih close-out igrača i uživanje ga je gledati u Trinkijerijevom sistemu. Seriju će odlučiti sitnice i svakako da će najviše očiju biti uprete u dva stručnjaka i njihove minijature.

Korona sezona je pred kraj, ali problema i te kako ima. Jedan pozitivan test može promeniti sezonu bilo kojoj ekipi i to je nešto što se nikako ne može ukalkulisati u procene kada je reč o proceni koja ekipa će nastaviti svoj put. Ipak AdmiralBet je mislio na to i pripremio Vam specijale koje možete naći na admiralbet.rs ili admiralbet_kladionica Instagram profilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke