"Krenuli smo kasno" - Koliko su spremni košarkaši Partizana i kako teku pripreme?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 19.08.2021.
23:46
Izvor: Sportske.net

"Parni valjak" upaljen.

@PartizanBC/Twitter
@PartizanBC/Twitter

Povezane vesti

Jedan od najpriznatijih košarkaških kondicionih trenera u zemlji, pa i šire Predrag Bata Zimonjić pojasnio je javnosti na koji način teku pripreme KK Partizan na Zlatiboru.

Crno-beli su se okupili početkom ove sedmice i preselili na Zlatibor gde će obaviti bazični deo priprema, pre nego što se okrenu kontrolnim utakimcama pre početak sezone. Potpuno renovirani tim Partizana, osim trenera Željka Obradovića, do maksimuma kada je reč o fizičkoj spremi, vodiće kondicioni trener Predrag Zimonjić, poznatiji kao Bata.

On konstatuje da su pripreme krenule kasnije nego što je to slučaj, a kao razlog naveo je koronavirus i otežana putovanja usled čega su pojedini igrači usporenim ritmom stigli u Beograd.

"Krenuli smo kasno iz razloga koji su svima poznati. U zadnje vreme je ta vrsta periodizacije. Nema mnogo vremena za pripremu, više se ide kroz specifiku. Proveli smo onu uvodnu nedelju u Beogradu gde je bilo dosta mladih igrača. Sada se polako kompletiramo, nažalost, još uvek nismo kompletni. Imamo samo dve nedelje pravih priprema. Da li je to dovoljno? Nije. Ali drugih opcija nema u ovim okolnostima", rekao je Zimonjić za klupsku televiziju.

Kada je reč o aktuelnoj spremnosti igrača Partizana, utisak je da Zimonjić nije najzadovoljniji.

"Imamo plan gde će košarkaški deo biti ujutru, a moj deo je da se brinem o rehabilitaciji i prevenciji. Popodne radimo u grupama, bolji su uslove kada nas je manje. Spremni su, pa, kako ko... Neko je došao iz dobrog treninga, neko iz pauze, neko iz povrede, ali radno raspoloženje je izvanredno. Obično je to tako u početku, dok ne dođe kriza", uverava Zimonjić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke