Krilni centar slobodan agent, da li bi mogao biti opcija za Partizan i Zvezdu?

Autor: Nemanja Janošev
subota 20.07.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Dobra opcija za rotaciju.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Američki krilni centar Dolton Homs je slobodan agent pošto je raskinuo saradnju sa Trentinom.

Svega četiri meča odigrao je dvadesetosmogodišnji košarkaš za Trentino usled povrede i nije imao priliku da se pokaže u ovom italijanskom timu. Međutim, nesporno je da ima evroligaški kvalitet i neko bi mogao da iskoristi priliku i uveća svoj roster.

Sasvim dobra opcija u rotaciji, a posebno ga pamtimo iz Baskonije od pre dve sezone kada je za 20 minuta u proseku imao sedam poena, uz 36.1 odsto šuta za tri. 

Homs je rešio da iskoristi izlaznu klauzulu i prekine saradnju sa Trentinom u nadi da će zaraditi evroligaški ugovor. Kako je Crvena zvezda navodno u pregovorima sa Filipom Petruševom koji bi trebalo da zatvori "market" na mestu "četvorke" za ovaj klub, onda bi Partizan svakako mogao biti opcija za njega i obratno.

Kao što je poznato, Partizan je obelodanio samo Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu kao pojačanja ovog leta i ako se uzme u obzir da će Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz i Bruno Kaboklo izvesno napustiti klub, crno-beli trenutno imaju samo četiri sigurna igrača za narednu kampanju. 

Ko još traži "četvorku"? Baskonija na toj poziciji trenutno ima samo Čimu Monekea, Olimpijakos čeka Sašu Vezenkova, a u potrazi su još i Asvel i Žalgiris. 

Sva dešavanja na evroligaškoj "pijaci" ispratite u našem specijalu Dnevna doza Evrolige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke