Kriza je prošlost, Real je opet u šampionskoj formi!

Autor: Darko Mitrović
petak 22.04.2022.
22:31
Izvor: Sportske.net

Makabi je to i večeras osetio na svojoj koži.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Jedina ekipa koja posle dve utakmice u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige vodi sa 2:0 u pobedama je madridski Real!

Ako imamo u vidu u kakvoj formi su Madriđani dočekali kraj ligaškog dela sezone i kakve turbulencije u ekipi su imali, što je kulminiralo odstranjivanjem Ertela i Tompkinsa iz tima, možda je ovo i iznenađenje, ali kraljevski klub je pokazao da se ''probudio'' iz letargije i da ponovo liči na ekipu koja je kadra za najviše domete u finišu sezone.

Madriđani su večeras u drugoj utakmici bili veoma ubedljivi i pred svojim navijačima su deklasirali ekipu Makabija sa 95:66!

Real je od samog starta krenuo silovito, pre svega u napadu, pa je u prvih deset minuta postigao čak 35 poena uz desetak poena prednosti. U drugom kvartalu domaći su značajno popravili i igru u odbrani, duplirali vođstvo i praktično već tada obavili najveći deo posla u ovoj utakmici.

Sličan razvoj događaja i u trećoj četvrtini, ''Ponos Izraela'' bio je i dalje bez rešenja u napadu, a Realova prednost je nastavila da raste do konačnih ''plus 29''.

Serhio Ljulj je sa 17 poena bio najefikasniji u Realu, a odlični su bili i Pojrije sa 16 poena i 10 skokova, kao i Jabusel sa 16 poena i tri skoka.

U Makabiju nijedan igrač sa dvocifrenim poenterskim učinkom - Evans najefikasniji sa devet poena, Vilbekin je upisao osam.

Serija se sada seli u Tel Aviv, gde će Real imati dve meč lopte za plasman na F4 u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke