KRK potvrdio - AdmiralBet Košarkaška liga Srbije jača nego ikada!

Autor: Lazar Nikolić
petak 16.02.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Po prvi put u istoriji KLS će imati dva predstavnika u polufinalu.

KK Vojvodina
KK Vojvodina

Povezane vesti

Kup Radivoja Koraća ove godine već je ušao u istoriju domaće košarke.

Razlog za to su fantastična izdanja klubova iz AdmiralBet Košarkaške Srbije koja će imati polovinu predstavnika u polufinalu, što se nikada u istoriji nije dogodilo.

Ekipe Čačka 94 i Vojvodine imaće priliku da se danas u "Čairu" sastanu sa evroligašima Crvenom zvezdom i Partizanom u borbi za plasman u veliko finale, nakon što su u četvrtfinalu eliminisali redovne učesnike AdmiralBet ABA lige Borac iz Čačka i Megu, tako pokazali da se i samo u okvirima domaćeg takmičenja igra sjajna košarka.

Za razliku od Novosađana, Čačani igraju samo AdmiralBet Košarkašku ligu Srbije i trenutno su sedmi na tabeli, ali im to nije smetalo da dođu među četiri najbolja u najmasovnijem domaćem takmičenju.

Na drugoj strani Vojvodina je lider AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, a istovremeno igra i u regionalnoj ABA 2 ligi gde se nalazi na trećoj poziciji i to iza srpskih predstavnika Zlatibora i Spartka iz Subotice, što dovoljno pokazuje snagu domaće košarke u ovom trenutku.

“KLS je ove godine jači nego ikada, izuzetno zahtevno takmičenje. Pojavile su se ekipe koje pokušavaju da se plasiraju u ABA ligu. To je podiglo kvalitet Košarkaške lige Srbije, ali i Druge ABA lige. Trojac koji se nalazi u KLS pokazuje da jedan od stubova u regionu. Postoji dosta timova koji su konkurentni i gde imamo broj mladih igrača koji se razvijaju kroz našu domaću ligu što je izuzetno važno”, izjavio je juče trener Vojvodine Miloš Isakov-Kovačević.

Ono što se dogodilo u Nišu potvrđuje njegove reči i raduje sve ljubitelje košarke u domovini.

U duelima protiv "večitih" Čačak 94 i Vojvodina će biti potpuni autsajderi, ali im niko ne može oduzeti pravo da sanjaju.

Utakmica Čačak 94 - Crvena zvezda igra se od 17, a Vojvodina - Partizan od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke